Notariële akten

Meer informatie
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

4.861 notariële akten
sorteren op:
 
 
Pagina: 3
 
 
Notariële akteTestament van Leendert Comijs sr., landbouwer te Oostvoorne. Universeel erfgenaam is zijn echtgenote Jaapje Spoon Aan zoon Leendert Comijs legateert hij zijn deel in de bouwmanswoning c.a. te Oostvoorne kad. C 60, 862, 951 t/m 955 tegen inbreng van f 3000. Aan dochter Maria Comijs, geh. met Klaas van der Hoeve, bouwman te Rockanje, legateert hij zonder inbreng zijn helft land onder Oostvoorne, kad. C 22, 36, 39 en 898.Verder aan zoon Leendert zonder inbreng zijn helft in alle overige onroerende goederen.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
183
Aktedatum:
07/11/1901
Aard van de akte:
testament
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteJan Klok Jacobsz., koffiehuishouder te Rockanje, bekent aan Pieter Welman, koopman te Brielle, een schuld van f 140 tegen 5% wegens geleverde waren. Hij verleent hypotheek op een huis, schuur en erf te Rockanje kad. C 1312, al belast met f 1500.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
180
Aktedatum:
26/10/1901
Aard van de akte:
schuldbrief
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteJan Beukelman, spoorwegbeambte te Utrecht, bekent aan Wilhelmina de Bruijn, naaister te Brielle, een schuld van f 2975 tegen 4%. Hij verleent hypotheek op een woonhuis c.a. aan de Singeldwarsstraat 24 te Utrecht, kad. C 2291
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
179
Aktedatum:
24/10/1901
Aard van de akte:
schuldbrief
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteTestament van Anna Landheer, echtgenote van Jasper Vermaes, wethouder te Hellevoetsluis. Haar kleding legateert zij aan haar dochter Jacoba Vermaes. Verder blijft van kracht haar testament van 5-6-1885 (deze notaris) In marge: overleden te Hellevoetsluis, 7-2-1919.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
175
Aktedatum:
04/10/1901
Aard van de akte:
testament
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
Pagina: 3
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties