Notariële akten

Meer informatie
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

105.953 notariële akten sorteren op:
 
 
Pagina: 3
 
 
Notariële akteGeertrui Groen weduwe van Frans van Bodegom en Neeltje van Bodegom meerderjarig ongehuwd beiden zonder beroep wonende Spijkenisse in na te melden huis nr 168 verkopen Jan van der Griend bouwman wonende aldaar in het huis nr 146 een huis, schuur, boomgaard en erf aan de Brabandse ringdijk even buiten Spijkenisse, cohiernr 169. De koopprijs bedraagt 400 gulden. Betaald met 80 gld contant waarvoor kwijting bij deze en overname van een obligatie gepasseerd op 14/08/1830 voor zelfde nts tbv Trijntje van der Meide weduwe Arent van Pernis groot 120 gld. De koper blijft 200 gld schuldig tegen een rente van 5% met hypotheek op het gekochte tot de volledige betaling, welk onroerend goed aan Geertrui is aangekomen na overlijden van haar man op 10/05/1810 en door hen tezamen aangekocht bij akte van transport op 21/09/1800 voor mij nts verleden. Getuigen Jacob Zevenbergen bouwman en Aarboud Hoogenboom arbeider beiden wonende Spijkenisse.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
15
Aktedatum:
28/02/1831
Aard van de akte:
verkoop
Naam notaris:
Jan Kloppert Jacobsz
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akteProcuratie door Jannetje Bijlaard wonende Zuidland weduwe van en in g.v.g. gehuwd geweest met Hendrik de Labije en Jacob van Kapel wonende Heenvliet gehuwd met Kornelis de Labije enig minderjarig kind van genoemde Hendrik op N.N. tot de overschrijving van ingeschreven kapitalen in het Grootboek der Nationale Schuld.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
14
Aktedatum:
25-02-1831
Aard van de akte:
procuratie
Naam notaris:
Jan Kloppert Jacobsz
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akteKornelia Hogenboom arbeidster wonende Spijkenisse in het huis nr 74 machtigt Beuije van Straten zonder beroep wonende Spijkenisse om al haar zaken waar te nemen. Getuigen Kornelis van Kralingen schoenmakersbaas wonende Spijkenisse.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
107
Aktedatum:
30-11-1825
Aard van de akte:
procuratie
Naam notaris:
Jan Kloppert Jacobsz
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akteLeendert Hoogwerff winkelier wonende Hellevoetsluis schuldig aan Pleuntje Vogelaar weduwe van Arie Kraak eigenaresse wonende Geervliet 1000 gld wegens geleend geld. Waarborg een huis en erf in de Peperstraat binnen Hellevoetsluis getekend W.A. nr 27, een huis in de Nieuwstraat aldaar mr W.A. 5, 3 gemeten 103 roe bouwland onder Nieuwenhoorn oud cohiernr 19 en een stuk weiland en rietbroek aldaar genaamd de Zwaanshil op de nieuwe verponding staande als 2 stukken het ene als rietveld op nr 529 groot 3 morgen 384 roe en het andere als laag weiland nr 530 groot 5 morgen 265 roe beiden volgens het kohier in Kouwenoord. Borgen Arie Oudijk van Putten boekhouder ten kantore van de Marine te Hellevoetsluis wonende aldaar en Cent van der Hoeven bouwman wonende Nieuwenhoorn.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
97
Aktedatum:
24/07/1815
Aard van de akte:
schuldbrief
Naam notaris:
Jan Kloppert Jacobsz
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
Pagina: 3
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties