Notariële akten

Meer informatie
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

4.861 notariële akten
sorteren op:
 
 
Pagina: 2
 
 
Notariële akteBrevetakte. Maria van der Linde, weduwe van Christoffel Kornelis Pols te Brielle, royeert een inschrijving tlv Jacob Verschoor te Vierpolders.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
192
Aktedatum:
27/11/1901
Aard van de akte:
royement
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteHendrik van Hees, bouwman te Heenvliet, bekent aan Karel Christiaan van der Plaat in Den Haag een schuld van f 2000 tegen 4%. Hij verleent hypotheek op landerijen onder Heenvliet kad. A 342, 64 en 65.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
187
Aktedatum:
15/11/1901
Aard van de akte:
schuldbrief
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteKlaas Berkhout, agent van een levensverzekeringsmaatschappij te Brielle, transporteert aan de NH Gemeente aldaar een tuin te Brielle kad. B 1880. Verkocht voor f 225.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
186
Aktedatum:
13/11/1901
Aard van de akte:
transport
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteBrevetakte. Kornelis Hollander te Goudswaard als vader en voogd van Marinus, Katharina en Jacob Hollander, kinderen uit zijn huwelijk met wijlen Elisabeth Mol, machtigt NN te Amsterdam inzake grootboekinschrijvingen.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
185
Aktedatum:
11/11/1901
Aard van de akte:
procuratie
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
Pagina: 2
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties