Notariële akten

Meer informatie
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

9.034 notariële akten
sorteren op:
 
 
Pagina: 2
 
 
Notariële akteKlaas Berkhout, agent van een levensverzekeringsmaatschappij te Brielle, transporteert aan de NH Gemeente aldaar een tuin te Brielle kad. B 1880. Verkocht voor f 225.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
186
Aktedatum:
13/11/1901
Aard van de akte:
transport
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteJohannes Bartholomeus Willem Pieter Roelants, arts, eerder te Haarlem, nu te Rotterdam, transporteert aan Louis Carl Friedrich, pension- en hotelhouder te Oostvoorne, een hypothecaire schuldvordering van f 3500 ten laste van Adrianus Voogt, landbouwer te Oudenhoorn, en Jacomijntje den Ouden, weduwe van Benjamin Voogt aldaar Verkocht a pari.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
160
Aktedatum:
09/09/1901
Aard van de akte:
transport
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteDirk van de Linde Jacobsz. en Willem van der Linde Jacobsz., bouwlieden te Rockanje, transporteren aan Jan Beukelman, landbouwer aldaar, een perceel te Rockanje kad. E 440, waarop door koper een huis is gesticht. Verkocht voor f 1700. Perceel is belast met uitpad tbv E 441.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
146
Aktedatum:
26/08/1901
Aard van de akte:
transport
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteHugo van Andel, vrederechter te Brielle, transporteert aan Arie Haddes van den Brand, bouwman onder Oostvoorne, 3 G 100 R weiland in de Oude Rug op nr. 42 (nieuw kohier nr. 263). Verkoper kocht dit in 1778 en verkoopt nu voor f 387. Volgt de Franstalige versie.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
218
Aktedatum:
15/10/1813
Aard van de akte:
transport
Naam notaris:
Arnoldus Brocx
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
Pagina: 2
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties