Notariële akten

Meer informatie
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

105.953 notariële akten sorteren op:
 
 
Pagina: 2
 
 
Notariële akteTeuna Barendrecht zonder beroep wonende Spijkenisse gesepareerde huisvrouw van Krijn Tuinder verkoopt aan Jacob van den Ban bouwman mede wonende Spijkenisse een huis, schuur en erf staande in de Spijkenisser polder, sectie E nr 114 groot 6 roeden en 30 ellen binnen Spijkenisse in het Noordeinde, aan verkoopster opgekomen als enig erfgename van Kornelis van der Hoek overleden Spijkenisse op 14/10-/835 krachtens diens testament gepasseerd op 27/09/1816 voor nts Kloppert destijds te Heenvliet voor 800 gld, te betalen met 50 gld per jr en een rente van 5% per jr, waarvoor hypotheek wordt verstrekt. Getuigen Jan Berkhout veearts en Jan Velgersdijk arbeider beiden wonende Spijkenisse.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
57
Aktedatum:
15/06/1836
Aard van de akte:
transport met kusting
Naam notaris:
Marinus Leonardus van den Tol
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akteLeendert Hoftijzer timmerman en zijn vrouw Maria Kortenbout zonder beroep, beiden wonende Zwartewaal verkopen aan Hendrik Swemle broodbakker wonende Zwartewaal een huis en erf met schuur staande in Zwartewaal in het dorp, sectie A nr 479 groot 1 roede en 96 ellen, thans gebruikt als bakkerswinkel, waarvan de verkopers de eigendom hebben verkregen bij akte van scheiding en verdeling van de nalatenschap van Johannes Kortenbout en zijn vrouw Johanna Visser beiden overleden, gepasseerd voor nts Kraijenhoff van de Leur op 23/08/1813. De koopsom bedraagt 1000 gld welk geld aan verkopers is betaald door Arie Kwak lid van de provinciale staten van Zuid-Holland, zodat kopers dit bedrag aan hem schuldig zijn waarvoor hypotheek wordt verleend tegen 5% per jr. Getuigen Willem de Vos verver en Abraham van Dintel veldwachter beiden wonende Zwartewaal.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
47
Aktedatum:
03/05/1836
Aard van de akte:
transport met kusting
Naam notaris:
Marinus Leonardus van den Tol
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akteFrans van Strien schipper wonende Heenvliet verkoopt aan Jan Haasdijk arbeider wonende Abbenbroek een huis en erf te Abbenbroek sectie A nr 562 groot 1 roede 28 ellen en een tuin gelegen als voren sectie A nr 83 groot 91 roeden en van welke goederen de verkoper de eigendom heeft bekomen blijkens proces-verbaal van veiling en afslag opgemaakt door nts Kloppert destijds te Heenvliet op 15/06/1826 en overgeschreven ten kantore van de bewaring te Brielle op 29/08/1826 in deel 23 nr 40. De koopprijs bedraagt 550 gld, waarvan heden 250 gld is ontvangen waarvoor kwijting bij deze, terwijl koper het restant van 300 gld aan verkoper schuldig zal blijven tegen een rente van 5% per jr, waarvoor tbfv verkoper hypotheek wordt verleend.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
29
Aktedatum:
12/04/1834
Aard van de akte:
transport met kusting
Naam notaris:
Marinus Leonardus van den Tol
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akteGeertrui Groen weduwe van Frans van Bodegom en Neeltje van Bodegom meerderjarig ongehuwd beiden zonder beroep wonende Spijkenisse in na te melden huis nr 168 verkopen Jan van der Griend bouwman wonende aldaar in het huis nr 146 een huis, schuur, boomgaard en erf aan de Brabandse ringdijk even buiten Spijkenisse, cohiernr 169. De koopprijs bedraagt 400 gulden. Betaald met 80 gld contant waarvoor kwijting bij deze en overname van een obligatie gepasseerd op 14/08/1830 voor zelfde nts tbv Trijntje van der Meide weduwe Arent van Pernis groot 120 gld. De koper blijft 200 gld schuldig tegen een rente van 5% met hypotheek op het gekochte tot de volledige betaling, welk onroerend goed aan Geertrui is aangekomen na overlijden van haar man op 10/05/1810 en door hen tezamen aangekocht bij akte van transport op 21/09/1800 voor mij nts verleden. Getuigen Jacob Zevenbergen bouwman en Aarboud Hoogenboom arbeider beiden wonende Spijkenisse.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
15
Aktedatum:
28/02/1831
Aard van de akte:
verkoop
Naam notaris:
Jan Kloppert Jacobsz
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
Pagina: 2
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties