Notariële akten

Meer informatie
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

105.738 notariële akten sorteren op:
 
 
Pagina: 10
 
 
Notariële akteRoyement van een hypothecaire inschrijving tbv Kornelis Geertruijd Kraijenhoff van de Leur te den Haag en tlv Pieter Blaak en Pietertje van Buuren te Abbenbroek. Brevet akte.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
74
Aktedatum:
14/04/1875
Aard van de akte:
consent
Naam notaris:
H.L.M. van Kruijne
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële aktePieter van Rij zonder beroep wonende Brielle verkoopt aan Jacob van der Linde bouwman wonende Heenvliet een huis, schuur en tuin gelegen binnen Brielle aan de oostzijde van de Voorstraat groot 12 roeden 30 ellen sectie B nr 1437 wijk 3 nr 13, door verkoper in eigendom verkregen bij proces-verbaal van openbare verkoop op 28/01/1870 voor wijlen Pieter van Andel destijds nts te Brielle verleden. De koopsom bedraagt 4500 gld, in mindering waarvan door verkoper 1500 gld is betaald waarvoor kwijting bij deze terwijl de resterende 3000 gld zal worden betaald op 01/10/1875
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
71
Aktedatum:
14/04/1875
Aard van de akte:
verkoop
Naam notaris:
H.L.M. van Kruijne
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akte1e Adrianus Bernardus Schulten koopman wonende Brielle weduwnaar van Alida Blanc overleden 13/03/1875 met wie hij in g.v.g. gehuwd is geweest en als erfgenaam voor het beschikbare gedeelte van haar nalatenschap krachtens haar testament op 15/08/1866 voor zelfde nts verleden en als vader-voogd over Kornelis, Johannes Theodorus, Georgius Franciscus, Franciscus Joannes Aloysius, Leonardus Theodorus, Engelina Isabelle, Elisabeth Maria en Adrianus Bernardus Schulten allen minderjarige en enige kinderen uit zijn bovenvermeld huwelijk geboren en enige erfgenamen voor het onbeschikbare gedeelte van de nalatenschap van hun moeder, 2e Leendert van der Pijl kantoorbediende wonende Brielle als lasthebber van Johan Theodoor Schulten Jr leerlooier wonende Brielle als toeziend voogd over genoemde minderjarigen. Zij gaan over tot de beschrijving van de boedel bestaan hebbende tussen het echtpaar Schulten-Blanc en waarvan de waardering van de daarvoor vatbare goederen is vastgesteld door Johannes Petrus Simons schrijnwerker, Paulus Mudden timmerman en Gerrit Pols metselaar allen wonende Brielle als deskundigen. Volgen titels en papieren, winkelgoederen, roerende goederen, gemaakt goud en zilver, onroerende goederen een huis en erf sectie B nr 1303, een dito B nr 1320 alsmede een stal en erf sectie B nr 1376, inschulden en schulden en lasten van de boedel.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
70
Aktedatum:
09/04/1875
Aard van de akte:
boedelbeschrijving
Naam notaris:
H.L.M. van Kruijne
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akteLeendert van der Pijl kantoorbediende wonende Brielle als gemachtigde van Kornelis Spoon, opzichter van de Waterstaat wonende Puttershoek verkoopt in het openbaar een huis met erf en tuin groot 4 roeden 73 ellen sectie B nr 1372 aan verkoper in eigendom opgekomen bij proces-verbaal van openbare verkoop op 26/01/1869 voor zelfde nts verleden en overgeschreven ten hypotheekkantore te Brielle op 16-04-1869 in deel 134 nr 79. Hoogste bieder Jan Welman Sr koopman wonende Brielle 1200 gld voor zich of nader te noemen meester. Volgende akte 14/04/1875 nr 72. Het perceel wordt opnieuw opgehangen, afgeslagen en gemijnd voor genoemde Jan Welman op een som van 1205 gld terwijl voor de in de tuin staande kippenren moet worden betaald een bedrag van f. 25,00, dus tezamen voor 1230 gld, aan wie het wordt gegund.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
69
Aktedatum:
07/04/1875
Aard van de akte:
veiling
Naam notaris:
H.L.M. van Kruijne
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
Pagina: 10
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties