Notariële akten

Meer informatie
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

105.723 notariële akten
sorteren op:
 
 
Pagina: 7
 
 
Notariële akteAanvullende inventaris van de boedel van Katharina Kornelis, weduwe van Hendrik Steen te Brielle. Twee oude bedden en een broederpan, verkocht aan Pieternella Langstraat. Verder is er een oud okshoofd.
Rol:
Genoemd
Aktedatum:
01/10/1692
Aard van de akte:
inventaris
Naam notaris:
Paulus van Brakel
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akteAnnetje Korse huisvrouw van Jan Klaas Kloosterweg te Brielle, Otto Jacobs van Tol en Lijsbeth Jans Bout, echtelieden te Oostvoorne en Jacob Kroon en Lijsbeth Andries, echtelieden te Heenvliet, stellen zich borg voor Kloosterweg voornoemd in diens pacht van imposten.
Rol:
Genoemd
Aktedatum:
15/09/1692
Aard van de akte:
borgtocht
Naam notaris:
Paulus van Brakel
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akteLijsbeth van der Vuist, weduwe van Jan Pieters Sonneville te Brielle stelt tot voogden over haar minderjarige kinderen haar broer Abraham van der Vuist en Dirk Metsgert. Seclusie van de weeskamer.
Rol:
Genoemd
Aktedatum:
02/04/1692
Aard van de akte:
voogdijstelling
Naam notaris:
Paulus van Brakel
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akteAbraham Jans Blok, 19 jaar, en Jan Jans Jongejan, 18 jaar, verklaren ten verzoeke van Abraham Steiaart, ontvanger van de verpondingen over Voorne handelend namens de gemene eigenaren van de stee waarin Aren Bastiaans Mosterdijk is overleden, dat enige dagen voor dit overlijden Aren Jobse namens Kornelis Bastiaans van Dijk, wagenmaker in de Tinte, bij Mosterdijk was gekomen, waarna deze opdracht had gegeven aan de man tbv Van Dijk twee ruinen mee te geven die in de wei stonden in het land van Abbenbroek met Oudenhoorn bedijkt. Aaltje Ariens Hoekendijk, 23 jaar, verklaart dat Van Dijk onmiddellijk na het overlijden van Mosterdijk een vet varken en een kalf uit de stal heeft meegenomen,en nog een zak erwten. Leentje Bastiaans wordt vermeld als huisvrouw van Van Dijk. Leendert Engels Meuldijk verklaart nog dat Van Dijk hem enige dagen voor bedoeld overlijden had gevraagd om een paar zakken tarwe en hem een fooi had beloofd als hij het stil zou houden.
Rol:
Genoemd
Aktedatum:
22/03/1692
Aard van de akte:
depositie
Naam notaris:
Paulus van Brakel
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
Pagina: 7
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties