Notariële akten

Meer informatie
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

105.738 notariële akten
sorteren op:
 
 
Pagina: 5
 
 
Notariële akteProcuratie in blanco tot alle verrichtigen aan het Grootboek te Ansterdam door Johannes Hester Lambertus Terwogt predikant te Nieuwenhoorn. Brevetakte.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
141
Aktedatum:
24/07/1876
Aard van de akte:
procuratie
Naam notaris:
P. van Andel
 
 
 
 
 
Notariële akteHeereman Roskam Arijszoon melkboer wonende Brielle voor zich en als voogd over Kornelis en Suzanne Roskam en van Kommer Roskam logementhouder te Rotterdam voor zich en als toeziend voogd over Kornelis en Suzanne Roskam en over Jan en Jacoba Arendina Smit, Kornelis van Leeuwen zonder beroep wonende Brielle als in g.v.g. gehuwd met Jannetje Roskam als ook als gemachtigde van Nicolaas Akbert Smit molenaar wonende Zaltbommel als vader en voogd over de twee door hem aan wijlen zijn echtgenote Maartje Roskam in huwelijk verwekte kinderen Jan en Jacoba Arendina Smit verkopen in het openbaar het nog ongesneden en ongemaaid te velde staande klavergewas etc op landen te Oostvoorne en Vierpolders, behorende zo tot de nalatenschap van Arij Roskam waartoe de verkopers met de door hen vertegenwoordigende de enige gerechtigden zijn als aan de comparant Heereman Roskam in privé en wel aardappelen aan Kommer Roskam logementhouder te Rotterdam, wintertarwe aan Leendert Janszoon Luijendijk melkboer wonende Vierpolders, de zomergerst aan Kornelis Mol watermolenaar te Oostvoorne,Teunis Stolk melkboer te Btielle, Kommer Roskam voornoemd en Heereman Roskam voornoemd, de klavergerst te Vierpolders aan Huibrecht Vrij melkboer Oostvoorne,, Maarten Vermaat bouwman Zwartewaal, Arij Poldervaart melkboer Oostvoorne, wintertarwe op een perceel land te Vierpolders aan Pieter van der Poel bouwman Brielle, zomergerst aan Marinus van Buren arbeider Oostvoorne, Dirk van der Sluijs bouwman Brielle en het grasgewas in de Robbenhoek aan Jan van der Poel bouwman Vierpolders en alles totaal verkocht om f. 2542,23.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
140
Aktedatum:
24/07/1876
Aard van de akte:
verkoop
Naam notaris:
P. van Andel
 
 
 
 
 
Notariële akteHelenus Marinus Zeijklmans van Emmichoven klerk wonende Brielle als mondeling gemachtigde van Jhr Jacob Nicolaas Joan Janson van Erffrenten van Babylonienbroek lid van de provinciale staten van Zuid-Hollabnd en dijkgraaf van Mijnsheerenland etc. wonende Dordrecht verkoopt in het openbaar de thans nog ongemaaide en ongesneden te veld staande koren- en smaltienden gelegen binnen de gemeenten Nieuwenhoorn en Vierpolders en wel onder de gemeente Nieuwenhoorn aan Kommer Arkenbout bouwman te Nieuwenhoorn, Jacob Troost melk- en tiendenboer te Abbenbroek, binnen de gemeente Vierpolders aan Leendert Luijendijk Janszoon melkboer te Vierpolders Huijbrecht Vrij Corneliszoon bouwman Vierpolders, Pieter Poldervaart melkboer aldaar en Kommer Scheijgrond bouwman en vlasboer wonende aldaar tot een totaal bedrag van f. 1622,00.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
136
Aktedatum:
19-07-1876
Aard van de akte:
verkoop
Naam notaris:
P. van Andel
 
 
 
 
 
Notariële akteTestament van Pietertje Dekker gehuwd met Maarten Snoeij arbeider wonende Rockanje. Zij herroept alle voorgaande testamenten en legateert aan haar echtgenoot Maarten Snoeij alle onroerende en roerende goederen mijner nalatenschap alsmede die van de boedel door haar en hem in gemeenschap bezeten wordende, onder de voorwaarde, dat de waarde waarop die goederen geschat worden moet worden ingebracht door haar echtgenoot in gereed geld of verrekend met het hem toekomende. Zij benoemt haar echtgenoot tot enig erfgenaam en uitvoerder van haar uiterste wil. In margine overleden 06-04-1914.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
134
Aktedatum:
17-07-1876
Aard van de akte:
testament
Naam notaris:
P. van Andel
 
 
 
Pagina: 5
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties