Notariële akten

Meer informatie
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

4.861 notariële akten
sorteren op:
 
 
Pagina: 4
 
 
Notariële akteJacob Verschoor, koopman te Vierpolders, en Antonie van Marion, melkboer te Briele, laten levende have en gereedschappen etc. veilen. Opbrengst resp. f 344 en f 389.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
173
Aktedatum:
03/10/1901
Aard van de akte:
veiling
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteBrevetakte. Willem Knook te Nieuwenhoorn royeert een inschrijving tlv Willem Dedert te Rockanje.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
168
Aktedatum:
26/09/1901
Aard van de akte:
royement
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteTestament van Kornelis Arkenbout Pietersz. te Brielle. Aan zijn huishoudster Pieternella Willemina Katharina Schipper legateert hij een bed met toebehoren, f 300 ineens en f 10 per week levenslang of eerder huwelijk. Dit alles mits zij op zijn overlijden nog in zijn dienst is. Legaat onder administratie van Arie Oostdijk, metselaar te Nieuwesluis, en zijn neef Pieter Arkenbout Aartsz., winkelier te Brielle. Laatstgenoemde c.q. diens zoon Aart Arkenbout erft een gouden horloge f 200 per persoon legateert hij aan neef Jacob Arkenbout, vrachtrijder te Oostvoorne, zoon van wijlen broer Gilles Arkenbout, aan neef Helenus Arkenbout, timmerman te Rotterdam, zoon van broer Aart Arkenbout, aan neef Pieter van den Brand Ariesz., bouwman te Oostvoorne, zoon van zuster Nelia Arkenbout, aan nicht Jacoba van den Brand, echtgenote van Jacob Snoeij, dochter van genoemde zuster Nelia, en aan nicht Lidia Arkenbout, dochter van broer Aart Arkenbout. Aan zijn nicht Arendje van den Brand, gehuwd met Pieter Voogt, melkboer te Brielle, legateert hij al hetgeen haar man schuldig zal zijn op testateurs overlijden. Universeel erfgenaam zijn Jacoba Maria Arkenbout, Trijntje Dina Arkenbout en Hester Arkenbout, dochters van wijlen broer Gilles, en Pieter Arkenbout, zoon van broer Aart
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
167
Aktedatum:
25/09/1901
Aard van de akte:
testament
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteWillem Lankhorst, stalhouder en winkelier te Brielle, bekent aan Maria Johanna Arnoldina Lette Anemaet te Oostvoorne een schuld van f 9000 tegen 4%. Hij verleent hypotheek op landerijen te Brielle, kad. B 939, 940, 1421, 2086 en 2087, te Oostvoorne kad. D 545, te Zuidland kad. A 249 en te Biert, kad. Geervliet E 227 en 228
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
165
Aktedatum:
19/09/1901
Aard van de akte:
schuldbrief
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
Pagina: 4
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties