Notariële akten

Meer informatie
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

105.738 notariële akten
sorteren op:
 
 
Uw zoekopdracht heeft meer dan 2500 pagina's met zoekresultaten opgeleverd.
Pas uw zoekargument(en) aan of gebruik een filter om het resultaat te verfijnen.
Pagina: 2501
 
 
Notariële akteTestament van Abraham Poldervaart Andriesz., koffiehuishouder te Vierpolders. Erfgenamen: broer Willem Poldervaart, koopman te Vierpolders, zuster Andriesa Poldervaart, gehuwd met Petrus Lobs te Vierpolders, en broer Jacob Poldervaart, koopman teVierpolders, ieder voor een derde deel. In marge: overleden 1-1-1906.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
107
Aktedatum:
21/10/1905
Aard van de akte:
testament
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteJhr. Ernest Willem van Panhuijs, kapitein-eerstaanwezend ingenieur te Hellevoetsluis, optredend namens de Staat der Nederlanden geeft aan de Rotterdamsche Tramwegmaatschappij in erfpascht uit twee delen van een perceel te Brielle, kad. in A 228. Inliggende tekeningen.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
106
Aktedatum:
17/10/1905
Aard van de akte:
erfpacht
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteAart Manintveld, arbeider te Oostvoorne, bekent aan Martijntje van der Madete Leiden een schuld van f 1400 tegen 5%. Hij verleent hypotheek op een perceel bouwland te Rockanje kad. B 1197 met de daarop gestichte gebouwen.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
104
Aktedatum:
16/10/1905
Aard van de akte:
schuldbrief
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteAbraham Minintveld Bastiaansz., arbeider te Oostvoorne, transporteert aan Aart Manintveld, arbeider aldaar, een perceel bouwland te Rockanje kad. B 1197. Verkocht voor f 600.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
103
Aktedatum:
16/10/1905
Aard van de akte:
transport
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
Pagina: 2501
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties