Notariële akten

Meer informatie
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

105.738 notariële akten sorteren op:
 
 
Uw zoekopdracht heeft meer dan 2500 pagina's met zoekresultaten opgeleverd.
Pas uw zoekargument(en) aan of gebruik een filter om het resultaat te verfijnen.
Pagina: 2501
 
 
Notariële akteTeunis Knape, broodbakker te Brielle en Leendert Hoogvliet Dirksz. aldaar transporteren aan Arie de Baan, bouwman te Oudenhoorn, weiland te Oudenhoorn, kad. A 443. Verkocht voor f 3000.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
188
Aktedatum:
02/12/1903
Aard van de akte:
transport
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteTeunis Knape, broodbakker te Brielle, transporteert aan Arie de Pijper, kleermaker te Oostvoorne, een perceel weiland te Oostvoorne kad. D 928. Verkocht voor f 2315.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
187
Aktedatum:
01/12/1903
Aard van de akte:
transport
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële aktePieter Zoetemeijer, metselaar in Tinte, en Leendert Zoetemeijer, metselaar te Brielle, bekennen aan Adriaan Vlielander te Brielle een schuld van f 150 tegen 5%. Eerste comparant verleent hypotheek op land te Oostvoorne kad. C 1080 en 1081 met de daarop gestichte of te Stichten gebouwen (al belast met f 2575), tweede comparant op- een huyis en erf in de Nieuwstraat te Brielle, kad. B 543 (al belast met f 1875)
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
186
Aktedatum:
30/11/1903
Aard van de akte:
schuldbrief
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteWijziging van de Statuten (inzake regels mbt uittreding als lid) van de Coop. Zuivelfabriek De Eersteling te Brielle.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
184
Aktedatum:
28/11/1903
Aard van de akte:
statuten
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
Pagina: 2501
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties