Notariële akten

Meer informatie
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

105.738 notariële akten
sorteren op:
 
 
Uw zoekopdracht heeft meer dan 2500 pagina's met zoekresultaten opgeleverd.
Pas uw zoekargument(en) aan of gebruik een filter om het resultaat te verfijnen.
Pagina: 2501
 
 
Notariële akteLeendert Jutte, arbeider te Rozenburg, transporteert aan Jacob Quak Benjaminsz., koopmasn aldaar, een door hem verkoper gesticht huis met schuur en erf te Rozenburg, kad. B 1619. Verkocht voor f 1300, waaronder overname van een hypothecaire schuld van f 800
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
201
Aktedatum:
23/12/1903
Aard van de akte:
transport
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteJohan Marinus Adriaan de Ruijter, timmerman te Brielle, bekent aan Arie Antonie Eliza Veenenbos, aannemer aldaar, een schuld van f 325 tegen 5%. Hij verleent hypotheek op een huis en erf aan de oostzijde van de Nieuwstraat te Brielle, kad. B 1770.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
199
Aktedatum:
22/12/1903
Aard van de akte:
schuldbrief
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteKornelis Mol, koopman te Brielle, bekent aan dr. Frederik Karel Alexander Rombach te Rotterdam een schuld van f 2100 tegen 4%. Hij verleent hypotheek op weiland te Brielle in Meeuwenoord, kad. A 21
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
198
Aktedatum:
15/12/1903
Aard van de akte:
schuldbrief
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
 
 
Notariële akteJan Pieter Welman, commies der posterijen in Den Haag, als gemachtigde van zijn moeder Neeltje Edelman, weduwe van Adolf Welman aldaar, transporteert aan Jan Welman, koopman te Brielle, een huis en erf aan de Botermarkt te Brielle, kad. B 1277. Verkocht voor f 2060.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
197
Aktedatum:
15/12/1903
Aard van de akte:
transport
Naam notaris:
Antonie Hermans
 
 
 
Pagina: 2501
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties