Notariële akten

Meer informatie
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

105.739 notariële akten sorteren op:
 
 
Pagina: 1
 
 
Notariële akteWillem Rietdijk bouwman te Rockanje als mondeling gemachtigde van zijn moeder Neeltje Snoeij zonder beroep te Rockanje weduwe van Jacob Rietdijk. Hij verkoopt in het openbaar enig nog vast te veld staand klavergewas behorende aan de lastgevers staande op het perceel gemeente Rockanje sectie C nr 81 in 5 kopen welke gekocht zijn door de comparant Willem Rietdijk als gemachtigde van zijn broer Jacobus Kornelis Rietdijk broodbakker te Rockanje de massa om f. 16,16, koop 2 aan Jan Noordermeer Leendert Janszoon bouwman te Rockanje de massa om f. 27,35. koop 3 door Pleun Dedert bouwman te Rocanje de massa on f. 28,450, koop 4 door Willem Beijer bouwman te Rockanje om f.19,17 en koop 5 door Pieter Nieuwland bouwman te Rockanje de massa om f. 21,67 en tezamen om f. 112,85.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
92
Aktedatum:
01-09-1890
Aard van de akte:
openbare verkoop
Naam notaris:
Pieter van Andel
 
 
 
 
 
Notariële akteAugusta Henriette Constance Kloosterhuis zonder beroep te Brielle weduwe van Leonardus Marie Visser overleden op 02-05-1890 met wie zij in g.v.g. gehuwd us geweest en als vruchtgebruikster krachtens diens testament op 07-03-1888 voor zelfde notaris verleden en voorts als gemachtigde van Marie Anne Visser burgemeester van Westmaas en Mijnsheerenland zo voor zich en als lasthebber van zijn broers Adriaan Jacobus Martinus Visser burgemeester van Geervliet en Pieter Kornelis Jan Visser kapitein der artillerie te Utrecht bloot-eigenaars van na te melden onroerende goederen hierna tezamen te noemen verkopers verkopen aan Adam van Oudgaarden Sr wijnhandelaar en Klaas van Prooije wijnhandelaar beiden te Brielle hierna te noemen kopers en wel de pakhuizen aan de Turfkade te Brielle, kadastraal bekend in sectie B als pakhuis nr 117 groot 1 roede 15 ellen en kantoor en pakhuis nr 1155 groot 1 roede. De koopprijs bedraagt 1800 gkd welk bedrag verkopers van de kopers elk voor de helft hebben ontvangen, waarvoor kwijting bij deze.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
90
Aktedatum:
01-08-1890
Aard van de akte:
verkoop
Naam notaris:
Pieter van Andel
 
 
 
 
 
Notariële akteWillem Rietdijk bouwman wonende Rockanje als mondeling lasthebber van zijn moeder Neeltje Snoeij zonder beroep aldaar en weduwe van Jacob Rietdijk verkoopt in het openbaar enige koren- en havergewassen op enige percelen onder de gemeente Rockanje en wel aan Pieter Nieuwland bouwman te Rockanje en Klaas Broeder vrachtrijder mede aldaar respectievelijk om f. 167,87 en f. 117,60.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
89
Aktedatum:
25-07-1890
Aard van de akte:
verkoop
Naam notaris:
Pieter van Andel
 
 
 
 
 
Notariële akteJohan Wilhelm Hein burgemeester van en wonende Nieuw Helvoet voor zich en als mondeling gemachtigde van Benjamin Marius Vlielander Hein
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
88
Aktedatum:
25-07-1890
Aard van de akte:
huurcontract
Naam notaris:
Pieter van Andel
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties