Beeldbank

Meer informatie
Uw zoekacties: Beeldbank
xBeeldbank
Toelichting
Het Streekarchief bezit een uitgebreide fotocollectie van circa 50.000 foto’s, negatieven, dia’s en prentbriefkaarten. Inmiddels is de volledige collectie prentbriefkaarten (5000 ex.) en de diacollectie (5000 ex.) gescand en beschreven, evenals een duizendtal foto’s. Momenteel wordt de collectie negatieven (7500 ex.) bewerkt en hiervan worden met enige regelmaat aanvullingen aan de database toegevoegd. Het Streekarchief bezit dus veel meer foto’s dan op de site staan!

Zoeken
De collectie is op diverse manieren te doorzoeken. U kunt een trefwoord, locatie of naam (van bijv. een gebouw of een persoon) invullen in ‘Alle velden’. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de dia’s of prentbriefkaarten te zoeken. De vondsten worden getoond in een galerij, door te kiezen voor ‘lijst’ verschijnen naast de thumbnails ook de beschrijving. Middels de vier iconen kunt u nadere details opvragen, de afbeelding uitprinten of downloaden, of een vergroting oproepen.

Copyrights
Het Streekarchief probeert de de auteursrechten zoveel mogelijk te respecteren. Daarom zult u van recente foto’s waarop copyrights berusten, geen thumbnail aantreffen. De beschrijving is wel in de database opgenomen en de foto zelf kunt u in de studiezaal bekijken. Mocht u van mening zijn dat er foto’s onterecht via deze website toegankelijk worden gemaakt, kunt u contact met ons opnemen, zodat we de foto’s kunnen verwijderen.

Bestellen
Afdrukken of scans op hogere resolutie kunnen via het contactformulier worden aangevraagd. Gebruik van afbeeldingen voor een publicatie is geen enkel probleem, mits er een bronvermelding bij staat en het Streekarchief een zichtexemplaar ontvangt.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
2 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
TA_ROCK_001 Toeristische rijwielkaart gemeente Rockanje,
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
TA_ALG_113_005 1712.
Datering:
1712
Beschrijving:
Kaart van de duinen en stranden gelegen voor de polders van Oostvoorne en Rockanje en van de daarvoor gelegen West en Hinderplaat
Opmerkingen:
In een cartouche op de kaart staat de volgende tekst vermeld " Caarte ende Meetinge gedaan ende gemaackt bij mij onderget’ door last ende ordre van Ed: Mog de heeren raden en Meesters vande reckeningen der domeijnen vande Ed. G’eMog; Heeren Staten van Hollandt ende westvrieslandt als mede van de heer pieter vander Poel als vervangende sijn heer Vader Jacob van de Poel raadt en rentmeester Generaal ‘slans van Voorne ende dat vant begraesde strandt gelegen voor de Graaflijkheijts en den heer van Opdam sijn duijnen nevens en rauwe becijferinge van de voors’ duijnen als mede vande Westplaat etcr in Streckt fig alles als op dese caart te sien is, welcke voor’z caart mede is relaterende op het verbaal daar van fijnde gemaackt ende hier nevens gaande door de letteren A B C etc en gemeten met de vorens roede op den 26 november 1712 toirconden geteijkentGideon van Rest, gesworen lantmeter ’s land van Voorn " . Origineel aanwezig in de z.g.n. Hingman collectie van het Nationaal Archief. Op de kaart is een aantekening opgetekend dat dit verbaal is te vinden in portef. Domeinen Holland nr. 791 dossier
Vervaardiger:
Gideon van Rest
Datum:
1712
Plaats:
Oostvoorne
Collectie:
Streekarchief Voorne-Putten
Schaal:
met een schaalstok van 200 Voornse roeden
Afmeting:
59,5 x 80 cm
Kleur:
zwart-wit
Locatie:
F225
 
 
 
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties