Beeldbank

Meer informatie
Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Toelichting
Het Streekarchief bezit een uitgebreide fotocollectie van circa 50.000 foto’s, negatieven, dia’s en prentbriefkaarten. Inmiddels is de volledige collectie prentbriefkaarten (5000 ex.) en de diacollectie (5000 ex.) gescand en beschreven, evenals een duizendtal foto’s. Momenteel wordt de collectie negatieven (7500 ex.) bewerkt en hiervan worden met enige regelmaat aanvullingen aan de database toegevoegd. Het Streekarchief bezit dus veel meer foto’s dan op de site staan!

Zoeken
De collectie is op diverse manieren te doorzoeken. U kunt een trefwoord, locatie of naam (van bijv. een gebouw of een persoon) invullen in ‘Alle velden’. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de dia’s of prentbriefkaarten te zoeken. De vondsten worden getoond in een galerij, door te kiezen voor ‘lijst’ verschijnen naast de thumbnails ook de beschrijving. Middels de vier iconen kunt u nadere details opvragen, de afbeelding uitprinten of downloaden, of een vergroting oproepen.

Copyrights
Het Streekarchief probeert de de auteursrechten zoveel mogelijk te respecteren. Daarom zult u van recente foto’s waarop copyrights berusten, geen thumbnail aantreffen. De beschrijving is wel in de database opgenomen en de foto zelf kunt u in de studiezaal bekijken. Mocht u van mening zijn dat er foto’s onterecht via deze website toegankelijk worden gemaakt, kunt u contact met ons opnemen, zodat we de foto’s kunnen verwijderen.

Bestellen
Afdrukken of scans op hogere resolutie kunnen via het contactformulier worden aangevraagd. Gebruik van afbeeldingen voor een publicatie is geen enkel probleem, mits er een bronvermelding bij staat en het Streekarchief een zichtexemplaar ontvangt.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
beacon
9 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 1
 
 
Erfgoedstuk
Briefhoofd
SP_HERREWIJNEN_001 Spijkenisse, Herrewijnen - Aannemer van grondwerken, sloopwerken en koppensnellen. Tevens in- en verkoop van gebruikte bouwmaterialen, B. Herrewijnen, (1962)
Omschijving:
Aannemer van grondwerken, sloopwerken en koppensnellen. Tevens in- en verkoop van gebruikte bouwmaterialen, B. Herrewijnen
Daterinig:
1962
Bedrijfsnaam:
Herrewijnen
Adres:
Spijkenisse, Jan van Zutphenstraat 12
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
REC_035-024 Kadastrale minuutplan Spijkenisse E2, 1908.
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
SP_JANVANZUTPHENSTRAAT_007 Gezicht op Jan van Zutphenstraat; ca. 1980
Datering:
ca. 1980
Beschrijving:
Gezicht op Jan van Zutphenstraat
Datum:
ca. 1980
Adres:
Spijkenisse, Jan van Zutphenstraat
Bronformaat:
Foto
Afmeting:
15,5 x 20
Kenmerk:
origineel
Kleur:
zwart-wit
Trefwoorden:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
SP_JANVANZUTPHENSTRAAT_004 Gezicht op Jan van Zutphenstraat, vroeger het Goedendorppad; ca. 1930
Datering:
ca. 1930
Beschrijving:
Gezicht op Jan van Zutphenstraat, vroeger het Goedendorppad
Datum:
ca. 1930
Adres:
Spijkenisse, Jan van Zutphenstraat
Fotograaf:
C.J. Koornneef
Bronformaat:
Foto
Afmeting:
7,3 x 12 cm
Kenmerk:
reproductie
Kleur:
zwart-wit
Bron:
foto
Trefwoorden:
 
 
 
Pagina: 1
Zoeken in collecties