Beeldbank

Meer informatie
Uw zoekacties: Beeldbank
xBeeldbank
Toelichting
Het Streekarchief bezit een uitgebreide fotocollectie van circa 50.000 foto’s, negatieven, dia’s en prentbriefkaarten. Inmiddels is de volledige collectie prentbriefkaarten (5000 ex.) en de diacollectie (5000 ex.) gescand en beschreven, evenals een duizendtal foto’s. Momenteel wordt de collectie negatieven (7500 ex.) bewerkt en hiervan worden met enige regelmaat aanvullingen aan de database toegevoegd. Het Streekarchief bezit dus veel meer foto’s dan op de site staan!

Zoeken
De collectie is op diverse manieren te doorzoeken. U kunt een trefwoord, locatie of naam (van bijv. een gebouw of een persoon) invullen in ‘Alle velden’. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de dia’s of prentbriefkaarten te zoeken. De vondsten worden getoond in een galerij, door te kiezen voor ‘lijst’ verschijnen naast de thumbnails ook de beschrijving. Middels de vier iconen kunt u nadere details opvragen, de afbeelding uitprinten of downloaden, of een vergroting oproepen.

Copyrights
Het Streekarchief probeert de de auteursrechten zoveel mogelijk te respecteren. Daarom zult u van recente foto’s waarop copyrights berusten, geen thumbnail aantreffen. De beschrijving is wel in de database opgenomen en de foto zelf kunt u in de studiezaal bekijken. Mocht u van mening zijn dat er foto’s onterecht via deze website toegankelijk worden gemaakt, kunt u contact met ons opnemen, zodat we de foto’s kunnen verwijderen.

Bestellen
Afdrukken of scans op hogere resolutie kunnen via het contactformulier worden aangevraagd. Gebruik van afbeeldingen voor een publicatie is geen enkel probleem, mits er een bronvermelding bij staat en het Streekarchief een zichtexemplaar ontvangt.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

1 afbeeldingen
sorteren op:
 
 
thumbnail
VH1396 NAMURCUM, ARX. CASTR: INVIA MONITISSIMA. VICTA. EXPUGNATA. REDDITA. BAVARORUM. ELECT. FORTISSIMO. PLAMM. HOSTIL. ULTORI. GUILELMI. III. AUSPIC. KAUG. VIRTUTE. HEROICA. LABORE. HERCULI. REPR: CXX MILL. HOST. IRRITO. PRO. OBSESSIS. TENTAMINE. Ao. MDCXCV
Beschrijving:
Een vogelvluchtafbeelding van de belegering van de stad Namen in 1695 door de Stadhouder-koning Willem III en Maximiliaan Emanuel van Beieren in de Spaanse Successieoorlog. De verschillende versterkingen, gebouwen, gevechten etc. zijn met nummers aangegeven. De stad wordt bestormd en beschoten door kanonnen en houwitzers, die brandbommen afschieten. Middenboven de voorstelling staat het wapen van, waarschijnlijk, Maximiliaan van Beieren; Gevierendeeld: I en IV in goud een ster getopt met een wassenaar alles van zwart; II en III in rood een kruis van zwart beladen met vijf rozen. (*+) Met het onderschrift "NOBmo. SPECTmo. PRUDmo. DOM: DOMo. ANTONIO HEINSIO. [Heinsius] BAT. REIP. CONS. ET MIN. PRI: MAG. SIC. CANC. FEUD. GUB. IND. SOC. DIRECT. D.D.D. ROMANUS DE HOOGE."
Persoon in titel:
NAMEN (?-?)
Vervaardigers:
Romeyn de HOOGHE (Gisling)
Tekst vervaardigers:
ROMANUS DE HOOGE
Tekst uitgever:
Uyt gegeven by Pieter Persoy tot Amsterdam op den Dam met Privilegie
Opschriften:
Achterzijde : Blad o.l. A. Verhuell [stempel in inkt], blad o.l. 2/9 [in potlood], blad o.l.431 [in potlood]
Standplaats:
VerHuell_3/A/09
Uitgever:
Pieter PERSOY
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Techniek:
Kopergravure
Afmeting:
Afb. 50,3 x 60, beeldvlak 50,8 x 60,5, moet 61,6 x 61,3, blad 53,4 x 62,8
Bijzonderheden:
Afbeelding-gegevens : VerHuell / DVH-164/Blz.37-nummer 143. Fabius / DVH-142/Blz.11-nummer 8. Lijst 1951 / DVH-225/Blz.8-nummer 369. Muller / Nummer 2934
Aantekeningen:
Geen drager aanwezig, geen items in ordner.
Beschadiging : De prent is horizontaal in het midden gevouwen.
Afmetingen melinex_hoes : 605 x 845 mm
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties