Beeldbank

Meer informatie
Uw zoekacties: Beeldbank
xBeeldbank
Toelichting
Het Streekarchief bezit een uitgebreide fotocollectie van circa 50.000 foto’s, negatieven, dia’s en prentbriefkaarten. Inmiddels is de volledige collectie prentbriefkaarten (5000 ex.) en de diacollectie (5000 ex.) gescand en beschreven, evenals een duizendtal foto’s. Momenteel wordt de collectie negatieven (7500 ex.) bewerkt en hiervan worden met enige regelmaat aanvullingen aan de database toegevoegd. Het Streekarchief bezit dus veel meer foto’s dan op de site staan!

Zoeken
De collectie is op diverse manieren te doorzoeken. U kunt een trefwoord, locatie of naam (van bijv. een gebouw of een persoon) invullen in ‘Alle velden’. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de dia’s of prentbriefkaarten te zoeken. De vondsten worden getoond in een galerij, door te kiezen voor ‘lijst’ verschijnen naast de thumbnails ook de beschrijving. Middels de vier iconen kunt u nadere details opvragen, de afbeelding uitprinten of downloaden, of een vergroting oproepen.

Copyrights
Het Streekarchief probeert de de auteursrechten zoveel mogelijk te respecteren. Daarom zult u van recente foto’s waarop copyrights berusten, geen thumbnail aantreffen. De beschrijving is wel in de database opgenomen en de foto zelf kunt u in de studiezaal bekijken. Mocht u van mening zijn dat er foto’s onterecht via deze website toegankelijk worden gemaakt, kunt u contact met ons opnemen, zodat we de foto’s kunnen verwijderen.

Bestellen
Afdrukken of scans op hogere resolutie kunnen via het contactformulier worden aangevraagd. Gebruik van afbeeldingen voor een publicatie is geen enkel probleem, mits er een bronvermelding bij staat en het Streekarchief een zichtexemplaar ontvangt.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

1 afbeeldingen
sorteren op:
 
 
thumbnail
VH1323 VOYAGE DE SA MAJESTE BRITANNIQUE EN HOLLANDE., 1692
Datering:
1692
Beschrijving:
Portret, borststuk, naar rechts. Het portret is een medaillon dat door een vrouwenfiguur onhoog wordt gehouden, onder het portret een ooievaar op een fasces. De vrouwenfiguren verbeelden de muzen. Linksboven het wapen van de koning, met de wapenspreuk "HONI SOIT QUI MAL Y PENSE" en eronder "JE MAINTIENDRAI", Linksonder het wapen van Holland ; In goud een klimmende leeuw van rood, getongd en genageld van blauw. (KEU*) Met de wapenspreuk "VIGILATE DEO CONFI(DENTES)" ; Gevierendeeld: I en IV gevierendeeld: a en d in blauw drie gouden lelies; b en c in rood drie aanziende gouden leeuwen boven elkaar; II in goud een klimmende leeuw in lijst beladen met lelies, alles van rood; III in blauw een gouden harp. Hartschild: in blauw bezaaid met staande gouden blokjes een leeuw van hetzelfde, getongd en genageld van rood. (INT)
Persoon in titel:
WILLEM III Hendrik prins van Oranje (1650-1702)
Vervaardigers:
Romeyn de HOOGHE (Gisling)
Tekst vervaardigers:
R. de Hooghe J.O.D. Commis. Reg. Maj. Britt. Receptionus Regiae opera disp. explic. aeri Harlemi. A. 1691.
Tekst uitgever:
A LA HAYE CHEZ ARNOUT LEERS
Opschriften:
Voorzijde : Drager m.r. 136. [gedrukt op een etiket 2 x 2,8 cm. met postzegelvertanding], drager o.m. 362 [in inkt]. Blad o.l. A. VerHuell [stempel in inkt], drager b.l. 136 [in potlood]
Standplaats:
VerHuell_6/C/26
Uitgever:
Arnout LEERS (de Jonge)
Plaats van uitgave:
La Haye [Den Haag]
Techniek:
Kopergravure
Afmeting:
Afb. 6,5 x 4,7, beeldvlak 32,2 x 21, blad 32,4 x 21,3, drager 49,8 x 64,7
Bijzonderheden:
Afbeelding-gegevens : VerHuell / DVH-164/Blz.29-nummer 106. Fabius / DVH-142/Blz.10-nummer 24. Lijst 1951 / DVH-225/Blz.8-nummer 362
Aantekeningen:
De drager is afgeknipt, 3 items in ordner VH-VIII/Blz.3.
Afmetingen melinex_hoes : 310 x 425 mm
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties