Beeldbank

Meer informatie
Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Toelichting
Het Streekarchief bezit een uitgebreide fotocollectie van circa 50.000 foto’s, negatieven, dia’s en prentbriefkaarten. Inmiddels is de volledige collectie prentbriefkaarten (5000 ex.) en de diacollectie (5000 ex.) gescand en beschreven, evenals een duizendtal foto’s. Momenteel wordt de collectie negatieven (7500 ex.) bewerkt en hiervan worden met enige regelmaat aanvullingen aan de database toegevoegd. Het Streekarchief bezit dus veel meer foto’s dan op de site staan!

Zoeken
De collectie is op diverse manieren te doorzoeken. U kunt een trefwoord, locatie of naam (van bijv. een gebouw of een persoon) invullen in ‘Alle velden’. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de dia’s of prentbriefkaarten te zoeken. De vondsten worden getoond in een galerij, door te kiezen voor ‘lijst’ verschijnen naast de thumbnails ook de beschrijving. Middels de vier iconen kunt u nadere details opvragen, de afbeelding uitprinten of downloaden, of een vergroting oproepen.

Copyrights
Het Streekarchief probeert de de auteursrechten zoveel mogelijk te respecteren. Daarom zult u van recente foto’s waarop copyrights berusten, geen thumbnail aantreffen. De beschrijving is wel in de database opgenomen en de foto zelf kunt u in de studiezaal bekijken. Mocht u van mening zijn dat er foto’s onterecht via deze website toegankelijk worden gemaakt, kunt u contact met ons opnemen, zodat we de foto’s kunnen verwijderen.

Bestellen
Afdrukken of scans op hogere resolutie kunnen via het contactformulier worden aangevraagd. Gebruik van afbeeldingen voor een publicatie is geen enkel probleem, mits er een bronvermelding bij staat en het Streekarchief een zichtexemplaar ontvangt.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Filter: Poortugaalx
beacon
1 afbeeldingen
sorteren op:
 
 
weergave:
Erfgoedstuk
FOTO_GF_C027  De medewerkers van de bazar ten bate van het Groene Kruis in Poortugaal, die op 22, 23 en 24 april 1924 plaatsvond. Deze foto is genomen aan achterzijde van de villa van burgemeester F. v.d. Post Clement, aan de Dorpsstraat in Poortugaal, die omstreeks 1970 is afgebroken.
Er staan twee zusters op van J.W. van der Linde, destijds boer op de Strypehoeve te Rockanje.
Voorste rij op stoelen 2e van links in lichte jurk: Aaltje Catharina Verhoeff-Kome (Zwartewaal 1894)
Op de achterzijde een tekening van de kerk van Oostvoorne; 1924
Info
Klik op de afbeelding voor meer informatie
Zoeken in collecties