Beeldbank

Meer informatie
Uw zoekacties: Zuidland; Portret van Ds. C.J. Boers, predikant der Ned. Her...
xBeeldbank
Toelichting
Het Streekarchief bezit een uitgebreide fotocollectie van circa 50.000 foto’s, negatieven, dia’s en prentbriefkaarten. Inmiddels is de volledige collectie prentbriefkaarten (5000 ex.) en de diacollectie (5000 ex.) gescand en beschreven, evenals een duizendtal foto’s. Momenteel wordt de collectie negatieven (7500 ex.) bewerkt en hiervan worden met enige regelmaat aanvullingen aan de database toegevoegd. Het Streekarchief bezit dus veel meer foto’s dan op de site staan!

Zoeken
De collectie is op diverse manieren te doorzoeken. U kunt een trefwoord, locatie of naam (van bijv. een gebouw of een persoon) invullen in ‘Alle velden’. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de dia’s of prentbriefkaarten te zoeken. De vondsten worden getoond in een galerij, door te kiezen voor ‘lijst’ verschijnen naast de thumbnails ook de beschrijving. Middels de vier iconen kunt u nadere details opvragen, de afbeelding uitprinten of downloaden, of een vergroting oproepen.

Copyrights
Het Streekarchief probeert de de auteursrechten zoveel mogelijk te respecteren. Daarom zult u van recente foto’s waarop copyrights berusten, geen thumbnail aantreffen. De beschrijving is wel in de database opgenomen en de foto zelf kunt u in de studiezaal bekijken. Mocht u van mening zijn dat er foto’s onterecht via deze website toegankelijk worden gemaakt, kunt u contact met ons opnemen, zodat we de foto’s kunnen verwijderen.

Bestellen
Afdrukken of scans op hogere resolutie kunnen via het contactformulier worden aangevraagd. Gebruik van afbeeldingen voor een publicatie is geen enkel probleem, mits er een bronvermelding bij staat en het Streekarchief een zichtexemplaar ontvangt.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
thumbnail
FotoZL_PERSONEN_09 Zuidland; Portret van Ds. C.J. Boers, predikant der Ned. Herv. kerk te Zuidland. Hij heeft met ingang van 21 augustus zijn eervol emeritaat aangevraagd wegens 40-jarige ambtsvervulling. Geboren in 1843, studeerde hij tot 1870 aan de Utrechtsche Hoogeschool, in welk jaar hij het predikambt aanvaardde te Nieuwleuzen; in verschillende plaatsen was hij achtereenvolgens gevestigd; noode ziet de brede schare van getrouwen den humanen voorganger, den bekwamen redenaar heengaan, 1910
Datering:
1910
Beschrijving:
Portret van Ds. C.J. Boers, predikant der Ned. Herv. kerk te Zuidland. Hij heeft met ingang van 21 augustus zijn eervol emeritaat aangevraagd wegens 40-jarige ambtsvervulling. Geboren in 1843, studeerde hij tot 1870 aan de Utrechtsche Hoogeschool, in welk jaar hij het predikambt aanvaardde te Nieuwleuzen; in verschillende plaatsen was hij achtereenvolgens gevestigd; noode ziet de brede schare van getrouwen den humanen voorganger, den bekwamen redenaar heengaan
Datum:
1910
Plaats:
Zuidland
Kleur:
zwart-wit
Kenmerk:
reproductie
Afmeting:
18 x 24 cm
Trefwoorden:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties