Beeldbank

Meer informatie
Uw zoekacties: VREEDE HANDEL tusschen Engelandt en ons. [De vrede van Westm...
xBeeldbank
Toelichting
Het Streekarchief bezit een uitgebreide fotocollectie van circa 50.000 foto’s, negatieven, dia’s en prentbriefkaarten. Inmiddels is de volledige collectie prentbriefkaarten (5000 ex.) en de diacollectie (5000 ex.) gescand en beschreven, evenals een duizendtal foto’s. Momenteel wordt de collectie negatieven (7500 ex.) bewerkt en hiervan worden met enige regelmaat aanvullingen aan de database toegevoegd. Het Streekarchief bezit dus veel meer foto’s dan op de site staan!

Zoeken
De collectie is op diverse manieren te doorzoeken. U kunt een trefwoord, locatie of naam (van bijv. een gebouw of een persoon) invullen in ‘Alle velden’. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de dia’s of prentbriefkaarten te zoeken. De vondsten worden getoond in een galerij, door te kiezen voor ‘lijst’ verschijnen naast de thumbnails ook de beschrijving. Middels de vier iconen kunt u nadere details opvragen, de afbeelding uitprinten of downloaden, of een vergroting oproepen.

Copyrights
Het Streekarchief probeert de de auteursrechten zoveel mogelijk te respecteren. Daarom zult u van recente foto’s waarop copyrights berusten, geen thumbnail aantreffen. De beschrijving is wel in de database opgenomen en de foto zelf kunt u in de studiezaal bekijken. Mocht u van mening zijn dat er foto’s onterecht via deze website toegankelijk worden gemaakt, kunt u contact met ons opnemen, zodat we de foto’s kunnen verwijderen.

Bestellen
Afdrukken of scans op hogere resolutie kunnen via het contactformulier worden aangevraagd. Gebruik van afbeeldingen voor een publicatie is geen enkel probleem, mits er een bronvermelding bij staat en het Streekarchief een zichtexemplaar ontvangt.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
thumbnail
PrentVH1454 VREEDE HANDEL tusschen Engelandt en ons. [De vrede van Westminster 19 februari 1674], 1674
Datering:
1674
Beschrijving:
9 Gebeurtenissen betreffende de oorlog van 1672 en de vrede van 1674. Linksboven ; April 7. 1672 geschiet in Engelandt De Publicatie van den oorlog: Rechtsboven ; De Heeren Odyck van Gent en de Groot koomen int. Franse-leger om den Vrede te maken, Linksmidden ; Meij 16. 1673, arriveeren de Sweedse Mediateuren tot Aaken de bestemde Handelplaats, Linksmidden ; de Kuelse Handelingen zijnde sonder gevolg, Rechtsmidden ; Junij 6. 1673 Deden de Franse Ministers tot Keulen haar publieke intrede en Vervolgens de Sweedse Engelse en Nederlandse Gesanten ; De Marquis del Fresno als Gevolmagtigde van desen Staatsluit met de Engelse Heeren Commissarissen den 19 Febr. 1674 den Vrede tusschen Engeland en Vereenigde Provincien ; Linksonder ; De koning verklart in sijn Parlament dat volgens der selver advijs den Vrede met de Heeren Staten Generaal geslootenheeft ; Rechtsonder ; De Vreede wert aan de Hr. Staten en sijn Hooght. gebootschapt, besworen geratificeerd en gepubliceert ; In het middenstuk Vruchde over de Vrede op den Algemeenen Danck Dagmet of Branden van t Canon een Heerlijk Festijn Vruchdevieren Machines Vierwerken te Wateren te Lant Snakerijen etc. Vertoont den 14 Maert Ao 1674
Persoon in titel:
De vrede van WESTMINSTER (?-?)
Vervaardigers:
Romeyn de HOOGHE (Gisling)
Tekst vervaardigers:
Romyn de Hooghe fecit invenit et excudit
Tekst uitgever:
Romyn de Hooghe excudit
Opschriften:
Voorzijde : Blad o.m. 1674 [in potlood], blad o.r. 845 [in potlood]. Blad b.l. Cat 331 zeldzaam [in potlood], blad o.m. A. VerHuell [stempel in inkt]
Standplaats:
VerHuell_7/C/02
Plaats van uitgave:
Amstelodami [Amsterdam]
Techniek:
Kopergravure
Afmeting:
Afb. 47 x 55,6, beeldvlak 47,2 x 55,8, moet 47,8 x 56,3, blad 49,4 x 56,8
Bijzonderheden:
Dit is een zeldzame druk.
Afbeelding-gegevens : VerHuell /DVH-164/Blz.18-nummer 70. Fabius / DVH-142/Blz.9-nummer 19. Lijst 1951 / DVH-225/Blz.6-nummer 331. Muller / Nummer 2532
Aantekeningen:
Geen drager aanwezig, geen items in ordner.
Beschadiging : De prent is sterk vervuild en linksboven mist een stukje.
Afmetingen melinex_hoes : 521 x 725
Trefwoorden:
Thema trefwoorden:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties