Beeldbank

Meer informatie
Uw zoekacties: WILHELMUS REX, et MARIA REGINA. OP DE AFBEELDINGEN VAN WILL...
xBeeldbank
Toelichting
Het Streekarchief bezit een uitgebreide fotocollectie van circa 50.000 foto’s, negatieven, dia’s en prentbriefkaarten. Inmiddels is de volledige collectie prentbriefkaarten (5000 ex.) en de diacollectie (5000 ex.) gescand en beschreven, evenals een duizendtal foto’s. Momenteel wordt de collectie negatieven (7500 ex.) bewerkt en hiervan worden met enige regelmaat aanvullingen aan de database toegevoegd. Het Streekarchief bezit dus veel meer foto’s dan op de site staan!

Zoeken
De collectie is op diverse manieren te doorzoeken. U kunt een trefwoord, locatie of naam (van bijv. een gebouw of een persoon) invullen in ‘Alle velden’. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de dia’s of prentbriefkaarten te zoeken. De vondsten worden getoond in een galerij, door te kiezen voor ‘lijst’ verschijnen naast de thumbnails ook de beschrijving. Middels de vier iconen kunt u nadere details opvragen, de afbeelding uitprinten of downloaden, of een vergroting oproepen.

Copyrights
Het Streekarchief probeert de de auteursrechten zoveel mogelijk te respecteren. Daarom zult u van recente foto’s waarop copyrights berusten, geen thumbnail aantreffen. De beschrijving is wel in de database opgenomen en de foto zelf kunt u in de studiezaal bekijken. Mocht u van mening zijn dat er foto’s onterecht via deze website toegankelijk worden gemaakt, kunt u contact met ons opnemen, zodat we de foto’s kunnen verwijderen.

Bestellen
Afdrukken of scans op hogere resolutie kunnen via het contactformulier worden aangevraagd. Gebruik van afbeeldingen voor een publicatie is geen enkel probleem, mits er een bronvermelding bij staat en het Streekarchief een zichtexemplaar ontvangt.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
thumbnail
PrentVH1387 WILHELMUS REX, et MARIA REGINA. OP DE AFBEELDINGEN VAN WILLEM en MARIA, Koning en Koninginne van Groot-Britannien, &c
Beschrijving:
Portret van Willem III ; Kniestuk, naar rechts en_profil. Hij draagt de koningskroon, de orde van de Kousenband, heeft de scepter in zijn rechterhand en houdt zijn linkerhand op de wereldbol met : Scotia, Anglia, Hibernia, Gallia, Belgium en het opschrift "LIBERANDA LIBERA". Portret van Maria Stuart ; Kniestuk, naar rechts. Zij draagt de koningskroon, een scepter in haar linkerarm en een parelcollier. Beiden zitten op de troon onder een baldakijn, voor hen staan hovelingen en op de achtergrond de kroningsstoet en een paleis. Boven de stoet staat "SIS BONUS O FELIXQUE TUIS" en onder de portretten het wapen van Willem III met de wapenspreuk van de Kousenband "HONY SO[Y QUI MAL Y] PENSE" ; Gevierendeeld: I en IV gevierendeeld: a en d in blauw drie gouden lelies; b en c in rood drie aanziende gouden leeuwen boven elkaar; II in goud een klimmende leeuw in lijst beladen met lelies alles van goud; III in blauw een gouden harp. Hartschild: geschaakt van goud en blauw van drie rijen van drie vakken. (INT) Onder het portret penningen met de afbeeldingen van Adolf van Nassau, Rooms-koning van Duitsland, Renee van Chalon, Karel II[van Engeland], Hendrik VI van Engeland en Willem de Veroveraar
Persoon in titel:
MARIA Stuart (1662-1694); WILLEM III Hendrik prins van Oranje (1650-1702)
Vervaardigers:
Romeyn de HOOGHE (Gisling)
Tekst vervaardigers:
R. de Hooge fec.
Tekst uitgever:
C. Allard exc. cum Priv. Tot Amsterdam, by CAREL ALLARD, op den Dam, met Privilegie van de Ed. Grootmog. Heeren Staten van Holland en West-Friesland. [Westfriesland]
Opschriften:
Voorzijde : Passe-partout o.m. 354 [in inkt]. Achterzijde : Blad o.r. A. VerHuell [stempel in inkt]
Standplaats:
VerHuell_6/E/25
Uitgever:
Carel ALLARD
Plaats van uitgave:
Tot Amsterdam,
Techniek:
Kopergravure
Afmeting:
Afb. 27,5 x 35,5, beeldvlak 55,3 x 37,5, blad 55,5 x 37,6
Bijzonderheden:
Onder de portretten twee 24-regelige gedichten van LUDOLPH SMIDS: M.D. , het eerste opgedragen aan Willem III, getiteld "Tandem fit surculus arbor." : "Hier ziet de Nyd zich blind, en barst van ongeduld:.....", het tweede opgedragen aan Maria Stuart, getiteld "Nec fascibus ullis Erigitur." : "Dit is MARIA, die deugdrijke STUARDINNE;.....".
Afbeelding-gegevens : VerHuell / DVH-164/Blz.24-nummer 88. Fabius / DVH-142/Blz.10-nummer 18. Lijst 1951 / DVH-225/Blz.8-nummer 354. Muller / Nummer 2737
Dichters:
Ludolph SMIDS
Aantekeningen:
Geen drager aanwezig, de prent zit in een passe-partout, 1 item in ordner VH-VIII/Blz.18.
Beschadiging : De prent is sterk vervuild en heeft vlekken.
Afmetingen melinex_hoes : 430 x 600 mm
Trefwoorden:
Thema trefwoorden:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties