Beeldbank

Meer informatie
Uw zoekacties: ANNE HILARION DE COSTENTIN Cte de TOURVILLE Mal vice amiral...
xBeeldbank
Toelichting
Het Streekarchief bezit een uitgebreide fotocollectie van circa 50.000 foto’s, negatieven, dia’s en prentbriefkaarten. Inmiddels is de volledige collectie prentbriefkaarten (5000 ex.) en de diacollectie (5000 ex.) gescand en beschreven, evenals een duizendtal foto’s. Momenteel wordt de collectie negatieven (7500 ex.) bewerkt en hiervan worden met enige regelmaat aanvullingen aan de database toegevoegd. Het Streekarchief bezit dus veel meer foto’s dan op de site staan!

Zoeken
De collectie is op diverse manieren te doorzoeken. U kunt een trefwoord, locatie of naam (van bijv. een gebouw of een persoon) invullen in ‘Alle velden’. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de dia’s of prentbriefkaarten te zoeken. De vondsten worden getoond in een galerij, door te kiezen voor ‘lijst’ verschijnen naast de thumbnails ook de beschrijving. Middels de vier iconen kunt u nadere details opvragen, de afbeelding uitprinten of downloaden, of een vergroting oproepen.

Copyrights
Het Streekarchief probeert de de auteursrechten zoveel mogelijk te respecteren. Daarom zult u van recente foto’s waarop copyrights berusten, geen thumbnail aantreffen. De beschrijving is wel in de database opgenomen en de foto zelf kunt u in de studiezaal bekijken. Mocht u van mening zijn dat er foto’s onterecht via deze website toegankelijk worden gemaakt, kunt u contact met ons opnemen, zodat we de foto’s kunnen verwijderen.

Bestellen
Afdrukken of scans op hogere resolutie kunnen via het contactformulier worden aangevraagd. Gebruik van afbeeldingen voor een publicatie is geen enkel probleem, mits er een bronvermelding bij staat en het Streekarchief een zichtexemplaar ontvangt.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
thumbnail
PrentVH0365 ANNE HILARION DE COSTENTIN Cte de TOURVILLE Mal vice amiral de France & General des Armees Nav du Roi Louis XIV, [ca 1790]
Datering:
[ca 1790]
Beschrijving:
Portret, borststsuk, naar rechts. De admiraal draagt een uniform met sjerp en de orde van de Heilige Geest aan een keten. Boven het portret een gravenkroon met lauwerkransen en op de achtergrond van het portret deel van het scheepswant. Links van het portret een vlag en het gevest van en degen, rechts een deel van een anker. Onder het portret een tafereel uit de zeeslag "COMBAT DE LA HOQUE"
Persoon in titel:
Anne Hilarion de Cotentin (1642-1701)
Vervaardigers:
Pierre Adrien le BEAU; Claude Louis DESRAIS
Tekst vervaardigers:
Desrais del ; Le Beau sculp
Tekst uitgever:
a Paris chez Esnauts et Rapilly, rue S. Jaques a la Ville de Coutances A.P.D.R.
Opschriften:
Voorzijde : Blad o.l. 433 [in potlood], drager o.l. 191 [in blauwe_inkt], drager o.m. 705 [in inkt], drager o.m. 16 [in groene inkt]. Achterzijde : Blad o.l. nr.108 [in potlood], drager m.m. A. VerHuell [stempel in inkt]
Standplaats:
VerHuell_2/H/06
Uitgever:
ESNAUTS et Rapilly; RAPILLY
Plaats van uitgave:
a Paris [Parijs]
Techniek:
Kopergravure
Afmeting:
Afb. 8,9 x 7,7, beeldvlak 18,4 x 10,7, moet 19,1 x 13, blad 26,8 x 20, drager 32,2 x 25,3
Bijzonderheden:
Afbeelding-gegevens : VerHuell / DVH-164/Blz.47-nummer 191. Lijst 1951 / DVH-225/Blz.24-nummer 705
Aantekeningen:
De drager is afgeknipt, 2 items in ordner VH-II/Blz.27.
Afmetingen melinex_hoes : 267 x 318 mm
Trefwoorden:
Thema trefwoorden:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties