Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Beeldbank
Beeldbank
Toelichting
Het Streekarchief bezit een uitgebreide fotocollectie van circa 50.000 foto’s, negatieven, dia’s en prentbriefkaarten. Inmiddels is de volledige collectie prentbriefkaarten (5000 ex.) en de diacollectie (5000 ex.) gescand en beschreven, evenals een duizendtal foto’s. Momenteel wordt de collectie negatieven (7500 ex.) bewerkt en hiervan worden met enige regelmaat aanvullingen aan de database toegevoegd. Het Streekarchief bezit dus veel meer foto’s dan op de site staan!

Zoeken
De collectie is op diverse manieren te doorzoeken. U kunt een trefwoord, locatie of naam (van bijv. een gebouw of een persoon) invullen in ‘Alle velden’. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de dia’s of prentbriefkaarten te zoeken. De vondsten worden getoond in een galerij, door te kiezen voor ‘lijst’ verschijnen naast de thumbnails ook de beschrijving. Middels de vier iconen kunt u nadere details opvragen, de afbeelding uitprinten of downloaden, of een vergroting oproepen.

Copyrights
Het Streekarchief probeert de de auteursrechten zoveel mogelijk te respecteren. Daarom zult u van recente foto’s waarop copyrights berusten, geen thumbnail aantreffen. De beschrijving is wel in de database opgenomen en de foto zelf kunt u in de studiezaal bekijken. Mocht u van mening zijn dat er foto’s onterecht via deze website toegankelijk worden gemaakt, kunt u contact met ons opnemen, zodat we de foto’s kunnen verwijderen.

Bestellen
Afdrukken of scans op hogere resolutie kunnen via het contactformulier worden aangevraagd. Gebruik van afbeeldingen voor een publicatie is geen enkel probleem, mits er een bronvermelding bij staat en het Streekarchief een zichtexemplaar ontvangt.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: trefwoord:Zuidpoort
beacon
6 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
Pagina: 1
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
TA_RIV_003 Brielle, 1880.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Kaart
TA_BRIELLE_001 Briell, [ca. 1566].
Datering:
[ca. 1566]
Titel:
Briell
Beschrijving:
Brielle in de zestiende eeuw
Opmerkingen:
facsimile uitgave 1992 van een kaart uit 1560 door Jacob van Deventer. Bijbehorend een kleine plattegrond van Brielle waarop aantekeningen zoals kerken, kloosters en stads poorten staan aangegeven.Oude stadsplattegrond van Brielle met een redelijk beeld welke berust op opmetingen. Er zijn twee identieke kaarten. Zie ook de facsimile uitgave onder nummer Brielle_16. Bijbehorend een legenda met beschrijving van de kaart.
Vervaardiger:
Jacob van Deventer
Datum:
[ca. 1566]
Plaats:
Brielle
Collectie:
Streekarchief Voorne-Putten
Schaal:
niet vermeld. Op de bijbehorende kleine plattegrond staat een schaal lat met 500 passen.
Kenmerk:
Reproductie
Afmeting:
49,5 x 70 cm
Kleur:
gekleurd
Locatie:
F038
 
 
 
Pagina: 1
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties