Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Inventaris van de boedel in gemeenschap bezeten geweest door...
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Notariële akte
Inventaris van de boedel in gemeenschap bezeten geweest door Leendert van der Giessen, sjouwerman te Heenvliet en Alida Valkhof, overleden te Heenvliet resp. 11-4-1859 en 9-2-1847. Kinderen/erfgenamen zijn - Nicolaas van der Giessen, loods te Hellevoetsluis - Gerrit van der Giessen, varensgezel te Heenvliet - Johanna van der Giessen te Heenvliet - Jannetje van der Giessen te Gorinchem - Alida van der Giessen, dienstbode te Brielle - de minderjarige Arie van der Giessen, geb. 18-8-1841, en Leendert van der Giessen, geb. 16-12-1843. Toeziend voogd is Nicolaas van der Giessen, bouwman te Gorinchem. Volgt opsomming van huisraad, kleding en sieraden, aanwezig in huis nr. 105a. Dit huis, kad. B 1268, staat op erfpachtgrond uitgegeven door de gemeente Heenvliet. Op het huis rust een hypotheek van f 650 tbv Andries van der Graaf te Geervliet. Getuigen zijn Klaas Kooiman en Willem Dedert, timmerlieden te Heenvliet
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
43
Aktedatum:
05/08/1859
Aard van de akte:
inventaris
Naam notaris:
Marinus Leonardus van den Tol
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties