Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Inventaris van de boedel in gemeenschap bezeten geweest door...
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Notariële akteInventaris van de boedel in gemeenschap bezeten geweest door Arie de Bruin, bouwman te Geervliet, en diens aldaar op 9-5-1859 overleden echtgenote Anna Kwak. Zij testeerden te Dordrecht op 1-10-1844 tov notaris Huibrecht Schuiten. Minderjarige kinderen zijn: Christiaan de Bruin, geb. 7-9-1846, Maartje de Bruin, geb. 7-7-1848, Teunis de Bruin geb. 23-1-1850, Jacob de Bruin, geb. 24-9-1852 en Boudewijn de Bruin, geb. 1-10-1856. Toeziend voogd is Kornelis de Winter te Geervliet. Volgt opsomming van huisraad, kleding en sieraden, aanwezig in het woon- en sterfhuis te Geervliet, de bouwwoning op nr. 67, kad. B 433. Levende have: 25 paarden, 71 stuks rundvee, 21 schapen en 8 varkens. Volgt taxatie van hooi en gewassen te velde. Tot de boedel behoort een aandeel van 1/64 in het barkschip de Jan van Schaffelaar. In contanten is f 3613 aanwezig. Er zijn vorderingen op derden ter waarde van f 1258. Volgt opgave van obligaties. Landerijen onder Biert, kad. E 53, 54 en 55 en in de Noordhoek, kad. B 458 en 459. Over pacht van woning en landerijen is f 4506 verschuldigd aan Jacob Maurits te Dordrecht.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
42
Aktedatum:
03/08/1859
Aard van de akte:
inventaris
Naam notaris:
Marinus Leonardus van den Tol
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties