Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Jacoba Tieri, eigenaresse te Brielle, wijk 3 nr. 70, weduwe ...
Notariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Notariële akte
Jacoba Tieri, eigenaresse te Brielle, wijk 3 nr. 70, weduwe van Matthijs Klein, in leven stadsbode , testeerde op 1-5-1816 tov notaris Helenus Marius van Andel te Brielle en wees daarbij als executeurs aan Kasper Frederik Herselman, ontvanger, en Lukas van der Haak, timmerman, beiden te Brielle. In hun plaats benoemt zij nu Kornelis Merkenburg, boekverkoper, en Adriaan Mattheus Brender a Brandis, eerste commies op het postkantoor, beiden te Brielle. Zij mogen een vergoeding declareren zoals die voor de Napoleontische wetten gebruikelijk was. Getuige Willem de Graaf, schoenmakersknecht.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
152
Aktedatum:
11/12/1816
Aard van de akte:
aanstelling executeur
Naam notaris:
Louis Mijnard van Kruijne
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties