Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Testament van Jan van der Hoef te Brielle. Hij is beneden f ...

Notariële akten

Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Notariële akte
Testament van Jan van der Hoef te Brielle. Hij is beneden f 2000 gegoed. Hij prelegateert aan zijn zoon Kornelis van der Hoef alle gereedschap behorend tot de tapnering, inclusie alle meubilair, ook op zolders en in pakhuize, alles uitgezonderd zijn sieraden en kleding. Hiermee is hij gelijkgesteld aan de andere kinderen die al een uitzet ontvingen. Universeel erfgenaam zijn zijn vijf kinderen: Hillegonda van der Hoef, huisvrouw van Johannes Voortmans, Athalia van der Hoef, huisvrouw van Josef Verbrugge, Johanna van der Hoef, huisvrouw van Pieter Heimans, allen te Brielle, Maria van der Hoef, huisvrouw van Arie Mentsij te Dordrecht en genoemde Kornelis. De dochters wordt hun uitzet niet, maar latere betalingen wel tot het erfdeel gerekend. De zoon heeft eerste optie op koop van de twee huizen aan de Turfkade op kohiernrs. 261 en 262. Een ervan is testateurs woonhuis, in het andere woont zijn schoonzoon Johannes Voortmans. Ze dienen te worden toegekaveld voor resp. f 1200 en f 500. Hij heeft ze recentelijk laten taxeren door de timmerman Kornelis de Breur, de metselaar Gerardus de Jong en Johannes Wessels. De twee laatstgenoemden zijn tevens executeurs van dit testament. Kornelis moet zijn zusters meteen ieder f 40 betalen en voor de rest hypotheek geven op de huizen. Wie zich tegen deze regeling verzet vervalt in de legitieme. Seclusie weeskamer.
Rol:
Genoemd
Aktedatum:
17/10/1803
Aard van de akte:
testament
Naam notaris:
Johannes Brouwer
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties