Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Compareert Louis van Hamburg, eerder weduwnaar van Katharina...

Notariële akten

Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Notariële akte
Compareert Louis van Hamburg, eerder weduwnaar van Katharina Smit (overl. febr. 1802), wonend te Brielle. Hij testeerde met haar mutueel op 15/11/1800 (zelfde notaris). De daarin aangestelde voogd Leendert Hazejager is overleden. Nu comparant gaat hertrouwen assumeert hij in de voogdij over zijn driejarige zoontje Jan van Hamburg Jacob Langstraat en Abraham van Leeuwen, beiden wonend te Brielle. Hij stelt bovendien met goedkeuring van genoemde voogden het moederlijk erfdeel van het kind vast op f 500. Getuigen Arie van den Berg en Johannes Hoogwerf.
Rol:
Genoemd
Aktedatum:
30/09/1803
Aard van de akte:
assumptie
Naam notaris:
Johannes Brouwer
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties