Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Inventaris van de nalatenschappen van Arie van Driel, in lev...
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Notariële akte
Inventaris van de nalatenschappen van Arie van Driel, in leven winkelier te Brielle, aldaar overleden op 15-6-1916, en diens echtgenote Jannetje Uiterlinden, overleden te Haarlem , 5-7-1921. Kinderen:
- Arie David van Driel, winkelier te Brielle
- wijlen Ariena Geertruida van Driel, die uit huwelijk met Gerrit van Woerkom, inspecteur van politie te Haarlem, naliet de minderjarigen Adrianus Arie van Woerkom, Arie Adrianus van Woerkom en Helenius Jan van Woerkom
- Thomas van Driel, expediteur te Rotterdam
Onroerend goed: huis met schuur en erf aan de zuidzijde van het Maarland te Brielle, kad. B 1225.Volgt opsomming van huisraad en sieraden. In de winkel o.m. een koffiemolen, weegschalen, trommels en flessen.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
310
Aktedatum:
16/07/1923
Aard van de akte:
inventaris
Naam notaris:
Leendert Pieter van den Blink
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties