Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Marinus Kruik Dammisz. in leven bouwman te Rockanje bekende ...
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Notariële akteMarinus Kruik Dammisz. in leven bouwman te Rockanje bekende op 25-3-1914 (akte tov notaris Pieter Christiaan Willem baron van der Feltz te Vlaardingen) aan Jan Willem Giltaij, fabrikant van wis- en natuurkundige instrumenten te Vrijenban (gem Delft) een schuld van f 8400 en verleende hypotheek op een huis met schuur, erf en bouwland te Rockanje, kad. D 445m 211 en 206. De crediteur overleed te Rockanje op 10-10-1918. Giltaij verkoopt de vordering voor f 8400 aan Leendert Kruik Teunisz., bouwman te Rockanje.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
617
Aktedatum:
18/12/1922
Aard van de akte:
cessie
Naam notaris:
Leendert Pieter van den Blink
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties