Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Testament van Helenus Adrianus Zeijlmans van Emmichoven kler...
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Notariële akteTestament van Helenus Adrianus Zeijlmans van Emmichoven klerk te Brielle. Hij herroept alle voorgaande testamenten en legateert aan zijn echtgenote Geertruida van den Berg winkelierster bij hem inwonende al de roerende en onroerende goederen zijner nalatenschap alsmede die van de inboedel tussen hem en haar in gemeenschap bezeten wordende,uitgezonderd de gerede gelden, de inschulden en de effecten, onder de voorwaarde om de waarde daarvan in gereed geld te storten van zijn nalatenschap dan wel te verrekenen met het haar toekomende.Hij benoemt zijn genoemde echtgenote tot enig erfgename en uitvoerster van zijn uiterste wil. In margine overleden 22-09-1896.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
78
Aktedatum:
08-07-1890
Aard van de akte:
testament
Naam notaris:
Pieter van Andel
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties