Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: 1e Pieternella Jacoba Veenenbos zonder beroep wonende Briell...
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Notariële akte1e Pieternella Jacoba Veenenbos zonder beroep wonende Brielle zo voor zich en als weduwe van en in g.v.g. bij 2e huwelijk gehuwd geweest met Arjen Arjens Posthumus in leven loods/schipper gewoond hebbende te Brielle en overleden 22-11-1876 en als erfgename van haar man voor het beschikbare gedeelte van zijn nalatenschap krachtens diens testament op 15-06-1874 voor na te melden Mr Pieter van Andel te Brielle verleden als ook als moeder en voogdes over Jacob en Suzanna Maria Posthumus minderjarige kinderen uit het huwelijk van haar met haar genoemde man, 2e Pieter Veenenbos metselaar te Brielle als gemachtigde door Arjen Arjens Posthumus opzichter wonende Delfshaven en Johan Jacob Benjamin Ort opzichter wonende Delfshaven als in g.v.g. gehuwd met Reinofke Posthumus, 3e Leendert Posthumus zeeloods wonende Hellevoetsluis voor zich, 4e Dirk Vroombout varensgezel wonende Maassluis als in g.v.g. gehuwd met Allerdina Posthumus, 5e Jan Posthumus matroos bij het loodswezen wonende Brielle voor zich,6e Johannes Jacobszoon Veenenbos deurwaarder bij de rechtbank te Brielle wonende aldaar als gemachtigde door Gerrit Willemn van Daalen koffiehuishouder wonende Kampen als in g.v.g. gehuwd met Boulina Elizabeth Posthumus als ook in zijn kwaliteit van toeziend voogd over de twee genoemde minderjarigen Jacob en Suzanna Maria Posthumus, 7e Johannes Veenenbos Pieterszoon timmerman wonende Brielle als gemachtigde van Pieter Posthumus stuurman ter koopvaardij wonende Brielle, 8e Leendert Posthumus voormeld als mondeling gemachtigde van Gerardus Abraham Hoogeveen fabrikant te Alphen aan den Rijn, president, Hendrik Johannes Hoogeveen fabrikant te Delft vice president, Lambertus Jacobus Luijks boekhouder te Rotterdam secretaris. Daniel Jacobus Molijn particulier wonende Hees vice secretaris en Johannes van 't Lindenhout particulier wonende Neerbosch gemeente Nijmegen directeur penningmeester van de Vereeniging tot opneming en opvoeding van verwaarloosde wezen tezamen uitmakende het
Vervolg akte:
Arjen Arjens Posthumus bij zijn overlijden ontruimd en nagelaten en tussen hem en de requirante Pieternella Jacoba Veenenbos in gemeenschap bezeten geweest, alsmede de nalatenschap van eerstgemelde hunner. De daarvoor vatbare goederen zijn getaxeerd door Levie de Leef koopman wonende Brielle. Volgen de roerende goederen, gouden en zilveren werken o.a. een gouden ketting met diamanten slot en, een zwart granaten ketting met diamanten slot, papieren, bewijzen van eigendom, gereed geld 135 gld en inschulden.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
177
Aktedatum:
02-12-1876
Aard van de akte:
boedelbeschrijving
Naam notaris:
P. van Andel
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties