Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Leendert van der Pijl kantoorbediende wonende Brielle als mo...
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Notariële akteLeendert van der Pijl kantoorbediende wonende Brielle als mondeling gemachtigde van Malvina Eliza Suermondt grondeigenaresse wonende Maartensdijk weduwe van Willem Twiss verkoopt in het openbaar de navolgende aan zijn principaal toebehorende op de Nieuwe Kleijburgse gorzen gemeente Oostvoorne te velde staande biezen om te snijden als 1e een perceel biezen staande op de Nwe Kleijburgse Gorzen gemeente Oostvoorne vanaf de dwarssloot tot aan de gestelde afbakening bij de sluis aan Kornelis Mol griendbaas wonende Brielle de massa om f. 2780 en 2e een perceel biezen als voren vanaf de sluis tot aan de scheiding van Oud en Nw Kleijburg aan Jan Langendoen opzichter wonende Oostvoorne om 235 gld.. In combinatie verkocht om f. 725,00 aan Krijn Bakkerzen aannemer wonende Sliedrecht,
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
115
Aktedatum:
28/06/1875
Aard van de akte:
verkoop
Naam notaris:
H.L.M. van Kruijne
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties