Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Testament van Jacob van der Schilt schipper wonende Brielle....
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Notariële akte
Testament van Jacob van der Schilt schipper wonende Brielle. Hij herroept alle voorgaande testamenten en benoemt tot zijn enige erfgenaam zijn vrouw Aaltje Brand zonder beroep wonende Brielle en bij haar vooroverlijden benoemt hij tot zijn enige erfgenamen Jan van Noort Pietersz. en Aaltje Jacoba van Noort minderjarige kinderen geboren uit het huwelijk van Pieter van Noort en Feijtje Brandt wonende Nieuwesluis onder de verplichting aan die kinderen om Jacob Lingen minderjarig kind van wijlen Jan Lingen 100 gld hetwelk hij bij deze aan Jacob Lingen legateert, binnen 3 maanden na zijn dood uit te keren en welke gelden tot aan zijn meerderjarig wording ingevolge de wet moeten worden belegd. Hij benoemt zijn vrouw Aaltje Brand tot uitvoerder van zijn uiterste wil en redderaar van zijn nalatenschap.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
118
Aktedatum:
23/07/1866
Aard van de akte:
testament
Naam notaris:
H.L.M. van Kruijne
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties