Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Paulus Mudden timmerman wonende Brielle als gemachtigde a. v...
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Notariële aktePaulus Mudden timmerman wonende Brielle als gemachtigde a. van Maria van Inneveld bouwvrouw wonende Oude Tonge en b. van Cornelis de Wit bouwman wonnde Oude Tonge verklaart zijn principalen hoofdelijk te stellen tot borgen voor Cornelis Dingemans bouwman wonende Oostvoorne tbv de Kerk der Rooms Katholieke Parochie van de Zalige Martelaren van Gorkum te Brielle, voor de prompte betalingen der huurpenningen van 1313 gld 11 1/2 ct per jr der door dezelfde Cornelis Dingemans van opgemelde Kerk voor 14 jaren verhuurd hebbende bouwmanswoning en 27 bunders 79 roeden 8 ellen bouw- en weiland gelegen binnen Oostvoorne blijkens een huurcontract van 25/02/1859 en verklarende zij borgen zich te verbinden wanneer gedurende de tijd der borgtocht dezelve Cornelis Dingemans in de betaling der huurpenningen ten achter of nalatig mocht zijn, zulks op de 1e aanmaning aan hen door of namens de verhuurders gedaan, die huuurpenningen als hun eigen schuld zullen opleggen en voldoen.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
25
Aktedatum:
31/01/1862
Aard van de akte:
borgtocht
Naam notaris:
H.L.M. van Kruijne
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties