Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Ten verzoeke en in tegenwoordigheid van Dirk Jansz. Luijendi...
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Notariële akteTen verzoeke en in tegenwoordigheid van Dirk Jansz. Luijendijk melkboer wonende Vierpolders zo voor hemzelve als weduwnaar van en in g.v.g. gehuwd geweest met Neeltje Barendrecht, gewoond hebbende en op 23/05/1868 overleden aldaar alsook nog als vader van en in kwaliteit als voogd over de 10 door hem aan zijn vrouw in huwelijk verwekte allen nog minderj. kinderen genaamd Jan geb. 25/03/1849, Maria geb. 20/03/1850 Job geb. 05/11/1851, Jannetje geb. 28/09/1853, Leendert geb. 22/09/1855, Jacob geb. 29/05/1858, Arie geb. 20/06/1859, Nelis en Annetje beiden geb, op 18/02/1863 en Marie geb. 06/08/1864 en in het bijzijn van Jan Barendrecht melkboer wonende Oostvoorne als toeziend voogd en ter bewaring van de rechten van partijen heeft de nts een inventaris van de boedel opgemaakt, waarvan de daarvoor vatbare goederen worden getaxeerd door Kornelis van der Linde zonder beroep wonende Vierpolders. Volgen de meubilaire en andere dergelijke goederen, levend vee 6 melkkoeien, 3 vaarzen, 2 hokkelingen, 2 biggen, vrouwen- en mannenkleren, gouden en zilveren versierselen, papieren, bewijs van eigendom, gereed geld 500 gld en schulden van de boedel-.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
101
Aktedatum:
14/12/1868
Aard van de akte:
boedelbeschrijving
Naam notaris:
Pieter van Andel
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties