Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Lieve van Bergen bouwman wonende Oudenhoorn verkoopt in het ...
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Notariële akteLieve van Bergen bouwman wonende Oudenhoorn verkoopt in het openbaar paarden aan Leendert Jobsz. van den Brand melkboer Nw Helvoet, Izaak van Bergen melkboer Oudenhoorn, een jaarling aan Gerrit Bijl bouwman ald., koeien aan Dirk Lieve vlasboer Nieuwenhoorn, Arie Scheurkogel melkboer ald., Gerardus Willem Vliegenthart korenmolenaar Brielle, een hokkeling aan Kornelis Oranje melkboer Abbenbroek, Johannes de Kievit bouwknecht Vierplders, bouw-en melkgereedschap en roerende goederen. Totaal verkocht om f.583,75.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
61
Aktedatum:
22/04/1852
Aard van de akte:
verkoop
Naam notaris:
Pieter van Andel
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties