Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Joannes Scheek klerk wonende Brielle als mondeling gemachtig...
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Notariële akteJoannes Scheek klerk wonende Brielle als mondeling gemachtigde van Jhr Vitus Valerius van Cammingha grietman van en wonende Leeuwarderadeel verkoopt in het openbaar enig nog ongesneden en ongemaaid te velde staand koren en ander tiendgewas in verschillende blokken binnen Zuidland en wel het 1e blok in Zuidoord aan Pieter van Bodegom melkboer ald., het 2e blok ald aan Maarten de Hoog vlasboer ald., het 3e blok ald aan Hendrik van Rij Izaaksz. melkboer ald., het 4e blok ald niet gemijnd, het 5e blok ald aan Samuel van der Meer bouwman ald, het 6e blok in Klein Zuidoord aan Aart Saarloos bouwman ald. en 7e De vlastienden in de omschreven 6 blokken aan Maarten de Hoog voormeld. Totaal verkocht om f. 502.00
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
110
Aktedatum:
10/07/1850
Aard van de akte:
verkoop
Naam notaris:
Pieter van Andel
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties