Archieven

Meer informatie
Uw zoekacties: Ten verzoeke van Abraham Gijsbertus van Anrooij predikant va...
xNotariële akten
Toelichting
De in het Streekarchief berustende Notariële Archieven bevatten een schat aan informatie. U kunt hierin gegevens vinden over onder meer testamenten, boedelinventarissen en schuldbekentenissen. Het loont dus zeker de moeite om in deze database te zoeken om nadere gegevens over uw voorouders boven water te halen.
Alle oud-notariële akten (d.w.z. tot 1843) van Voorne-Putten staan in de database opgenomen. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuw-notarieel archief, dat te zijner tijd aan het zoeksysteem wordt toegevoegd.

Zoeken
In het zoekscherm kunt u alle mogelijke namen en trefwoorden invullen om na te gaan of de collectie notariële akten hierover informatie bevat. Desgewenst kunt u zich beperken tot een bepaalde periode door jaartallen te specificeren.

TIP: Sommige namen hebben meerdere schrijfwijzen. De naam ‘Barendrecht’ is daarvan een voorbeeld, want het kan immers ook als ‘Barendregt’ worden gespeld. Om in één keer alle treffers te vinden, kunt u het %-teken gebruiken. Door ‘Barendre%’ in te voeren, krijgt u beide varianten.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Notariële akten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Notariële akteTen verzoeke van Abraham Gijsbertus van Anrooij predikant van de hervormde gemeente van en wonende Vierpolders zo voor zich zelve als weduwnaar van en in g.v.g. gehuwd geweest met Cecilia Katharina van Andel gewoond hebbende en op 01/04/1855 ab intestato overleden binnen dezelfde gemeente en als vader-voogd over Pieter Gijsbertus van Anrooij geboren Vierpolders 30/09/1852 en in bijzijn van Pieter van Andel wonende Brielle als toeziend voogd over gemelde minderjarige en ter bewaring der rechten van belanghebbenden heeft de nts een inventaris van de boede opgemaakt, waarvan de roerende goederen zijn gewaardeerd door Pieter van Marion koopman wonende Brielle. Volgen de roerende goederen, contant geld 42 gld, binnenlands effect.
Rol:
Genoemd
Aktenummer:
191
Aktedatum:
21/12/1855
Aard van de akte:
boedelbeschrijving
Naam notaris:
Louis Mijnard van Kruijne
Toegangsnummer:
110 Notariële archieven
Inventarisnummer:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Zoeken in collecties