Nieuws

OPEN DAG ZATERDAG 5 OKTOBER

Nieuws
25 SEP 2019
OPEN DAG ZATERDAG 5 OKTOBER

Het programma voor de open dag op zaterdag 5 oktober is rond. We zien je graag die dag tussen 10 en 3 uur om te luisteren of te kijken.
Wellicht is er een programmapunt dat je bijzonder aanspreekt.

10 uur Deuren open
10.30 uur Officieel moment, waarbij in aanwezigheid van het bestuur een boekje gepresenteerd wordt. Passend in het thema van de maand van de geschiedenis worden staan oude recepten en middeltjes beschreven door een aantal Voornse vrouwen in deze publicatie centraal.
11.30 uur Lezing door archiefmedewerker Eva Lassing over vrouwen, bekend en onbekend, uit het verleden van Voorne-Putten.
13.00 uur Lezing door archiefmedewerker Bob Benschop naar aanleiding van zijn onlangs verschenen boek Van weilanden naar woonwijken. Bij voldoende belangstelling om 14.00 een herhaling van deze lezing.
Om 11.00, 12.00, 13.30 en 14.30 kunt u aansluiten voor een rondleiding door de kluis: een kijkje achter de schermen van een archiefinstelling.
In de studiezaal is een kleine expositie over archeologische vondsten en wordt, middels een foto-expo met behulp van een oud familiealbum van de familie Spoon, aandacht gevraagd voor de burgerlijke stand.
Oude ansichtkaarten en historische boeken worden gewoontegetrouw in onze 'archiefwinkel' te koop aangeboden.

Pagina terug
Zoeken in collecties