Historische films

Het Streekarchief beheert een groeiende collectie historische films. In 2012 zijn dankzij een subsidie van de Rabobank ruim honderd historische 8- en 16-mm films gedigitaliseerd. Het Streekarchief streeft ernaar om de collectie voortdurend uit te breiden met historisch beeldmateriaal. Ligt er op uw zolder of in de kast nog films over deze regio? Laat het ons weten! In de films voldoen aan de criteria (uniek materiaal, betrekking hebbend op Voorne-Putten) ook worden gedigitaliseerd en ontsloten.

Bovendien roepen wij uw hulp in bij het beschrijven van de films. Herkent u de personen die in beeld komen, of heeft u herinneringen aan de opnamen destijds? Neem contact met ons op!
Uw zoekacties: Films en filmfragmenten

Films en filmfragmenten

beacon
328 films en filmfragmenten
weergave:
Pagina: 14
 
 
Titel:
Samen - De Swinshoek Cruise
Opmerkingen:
Deze film is nog niet gedigitaliseerd. Eventuele aanvullingen of correcties op de beschrijving zijn altijd welkom, evenals de namen van de in beeld gebrachte personen
Samenvatting:
Dit is een impressie van de cruise van 12 t/m 16 november 2007 van de Swinshoekbewoners. Dagen en maanden hadden ze er naar uitgekeken: een echte cruise gingen ze maken, voor sommigen de eerste keer in hun leven een bootreis, een echte cruise, voor velen sinds jaren een hele week van huis, een hele week slapen, eten en reizen op het vakantiehospitaalschip De Prins Willem Alexander, met comfortabele hutten, liften, een goed uitgeruste kombuis en mooie salons.
Aan boord: 50 bewoners van Swinshoek uit Rockanje, samen met 38 vrijwilligers, maar ook met voor iedereen bekende gezichten van de eigen verzorgsters en met de eigen keukenbrigade van Swinshoek en dat allemaal na jaren voorbereiding door de Stichting Werkgroep Ouderen Rockanje.
Het is ook een verslag van een culinaire reis: iedere maaltijd is weer anders, steeds een verrassing - echte verwennerij - niet alleen een vaarcruise, maar ook een verwencruise.
De reis ging naar Rotterdam, Gouda, Gorinchem en Dordrecht en de Prins Alexander meerde voor de nacht steeds aan op de mooiste ankerplaatsen. Iedere avond was er amusement aan boord en overdag was er naast varen door indrukwekkende landschappen ook de mogelijkheid voor mooie wandelingen door eeuwenoude steden.
Datering:
2008
Maker:
Reinier van der Wel, Jaap Wesselius (camera), Eva Zeijlstra (voice-over), Kees Naaktgeboren, Marees Rademakers (productie ondersteuning), Joshua Kemper (montage), John van den Kerkhof (productie)
 
 
 
 
 
Titel:
Musical Mozes
Opmerkingen:
Deze film is nog niet gedigitaliseerd. Eventuele aanvullingen of correcties op de beschrijving zijn altijd welkom, evenals de namen van de in beeld gebrachte personen
Samenvatting:
De Verenigde Protestantse Gemeente 'Tweestromenland' speelt de musical Mozes. De musical volgt het leven van Mozes die opgroeide aan het hof van de Farao in Egypte. Nadat Mozes een Egyptenaar, die in zijn ogen een slaaf onrechtvaardig behandelde, heeft doodgeslagen vlucht hij de woestijn in. Na veertig jaar keert hij terug naar Egypte, bijgestaan door zijn broer Aaron, om zijn volk uit het land van de onderdrukking te leiden. Ook ontmoet hij daar weer zijn jeugdliefde Merit en de liefde bloeit wederom op tussen hen
Datering:
23-25 mei 2008
Maker:
Gerard van Midden (tekst), Gerard van Amstel (muziek), Marloes Baan (regie)
 
 
 
 
 
Titel:
Hospice De Waterlelie
Datering:
2007
 
 
 
 
 
Titel:
Zonder vrijwilligers lukt het niet
Datering:
2007
Collectie:
VVV Brielle
 
 
 
Pagina: 14
Zoeken in collecties