Historische films

Het Streekarchief beheert een groeiende collectie historische films. In 2012 zijn dankzij een subsidie van de Rabobank ruim honderd historische 8- en 16-mm films gedigitaliseerd. Het Streekarchief streeft ernaar om de collectie voortdurend uit te breiden met historisch beeldmateriaal. Ligt er op uw zolder of in de kast nog films over deze regio? Laat het ons weten! In de films voldoen aan de criteria (uniek materiaal, betrekking hebbend op Voorne-Putten) ook worden gedigitaliseerd en ontsloten.

Bovendien roepen wij uw hulp in bij het beschrijven van de films. Herkent u de personen die in beeld komen, of heeft u herinneringen aan de opnamen destijds? Neem contact met ons op!
Uw zoekacties: Films en filmfragmenten

Films en filmfragmenten

beacon
328 films en filmfragmenten
weergave:
Pagina: 11
 
 
Erfgoedstuk
1 fragmenten
Titel:
Schaatsen op de Vierambachtenboezem
Opmerkingen:
Dr. Jurrjens was huisarts in Spijkenisse van januari 1954 tot april 1982 en woonde in de dokterswoning op de hoek van de Voorstraat en Nieuwstraat (Dijkslop 60). In samenwerking met de Oudheidkamer Spijkenisse zijn familiefilms uit zijn nalatenschap gedigitaliseerd. Fragmenten uit de privésfeer worden niet getoond, wel gebeurtenissen die betrekking hebben op Spijkenisse.
Samenvatting:
IJspret op de Vierambachtenboezem
Datering:
Winter 1954
Maker:
A.Th. Jurrjens
Geluid:
Geen geluid
Kleur:
Zwart-wit
Lengte:
47 seconden,
Bron:
8 mm film, MP4, MP4.
 
 
 
 
 
Titel:
Watersnoodramp
Datering:
februari 1953
Maker:
Ravenstein, Van Helsdingen
Collectie:
Collectie Stadsmuseum Hellevoetsluis
 
 
 
 
 
Titel:
Mobilisatie in Oudenhoorn
Datering:
1939-1940
 
 
 
 
 
Titel:
Spijkenisse, groeistuipen van een dorp
Opmerkingen:
Deze film is nog niet gedigitaliseerd. Eventuele aanvullingen of correcties op de beschrijving zijn altijd welkom, evenals de namen van de in beeld gebrachte personen
Samenvatting:
Spijkenisse, jonge stad aan de Oude Maas
In het voorjaar van 2009 heeft RTV Rijnmond gedurende zes weken een serie van zes programma's over Spijkenisse uitgezonden onder de titel: 'De groeistuipen van een dorp'. Programmamaker Gert van 't Hof schetst in de serie een beeld van de uitdagingen waar de stad voor staat, zoals de bouw van een nieuwe bibliotheek en een nieuwe theater. Maar ook in woningbouw ligt het accent nu op kwaliteit hoogwaardige woningen, met prachtige appartementen langs de Oude Maas en daaraan gekoppeld de nieuwe woonwijk De Elementen. Ondanks het feit dat het dorps Spijkenisse in zeer korte tijd is gegroeid naar een stad met bijna 75.000 inwoners is het dorpse karakter behouden.
In Spijkenisse heb je alles bij de hand. Je kunt er prima wonen voor een voordelige prijs en verrassend goed winkeln. Je bent zo in de grote stad en als je de andere kant op gaat ben je direct midden in de natuur, an het water of op het strand.
Op deze DVD is de complete serie te zien, onderverdeeld naar de thema's:
1. de groeikern Spijkenisse; het jaar 1977
2. de voorzieningen
3. de vroege historie
4. de leefbaarheid
5. bereikbaarheid en ligging
6. wonen in de toekomst
Datering:
2009
Maker:
RTV Rijnmond
 
 
 
Pagina: 11
Zoeken in collecties